15/04/11 - 14:58

"Ας επιστρέψουν στον σοσιαλισμό που υποτίθεται πρεσβεύουν!"

Κι όμως, παρατηρώντας κάποιος τον πρωθυπουργό τη στιγμή της ομιλίας του και βάζοντας στην άκρη το πολιτικό του συναίσθημα, κατάλαβε ότι κι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει πως δεν έχει άλλα περιθώρια.

"Ας επιστρέψουν στον σοσιαλισμό που υποτίθεται πρεσβεύουν!"
39.776views 0shares

Ο απολογισμός και μόνο σε πράγματα που ήθελε να κάνει η κυβέρνησή του, γιατί σε όλα όσα αναφέρθηκε υπάρχει η ...ουτοπία, ομολογεί ότι θέλει να δικαιολογήσει μια πολιτική που πλέον είναι κοινά αποδεκτό πως έχει αποτύχει.

Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μη γνωρίζει ότι δεν μπορείς να στήσεις επιχείρηση σε μία μέρα, όπως ανέφερε. Δεν μπορεί να μην έχει δει τις ουρές στον ΟΠΑΔ και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων για να γράψουν τα φάρμακά τους, αφού αν ήταν φθηνά δεν θα τους ένοιαζε να τ αγοράσουν.

Δεν μπορεί να περιγράφει μια Ελλάδα παράδεισο, τέτοιο ώστε σε λίγο, να δεχόμαστε μετανάστες από την Ελβετία, την Αυστρία και τις Σκανδιναβικές χώρες!

Ή οι σύμβουλοί του είναι τόσο καλοί και τον πείθουν ότι έτσι είναι τα πράγματα, ή ο πρωθυπουργός θα πρέπει να περπατήσει λίγο στους δρόμους της χώρας του, για να διαπιστώσει την θλιβερή πραγματικότητα.

Τι κι αν αναγνωρίζει όπως είπε τις θυσίες του ελληνικού λαού; Μια απάντηση στο γιατί μέχρι τώρα το πρόγραμμά του απέτυχε, μια που χρειάζεται να παρθούν νέα μέτρα, γιατί δεν έδωσε;

Μια απάντηση για τις λανθασμένες όπως αποδεικνύονται κινήσεις του υπουργού του της οικονομίας, γιατί δεν έδωσε;

Μια απάντηση στο γιατί δεν έχει πάει κανείς φυλακή από αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν κλέψει δημόσιο χρήμα, ή έχουν πάρει μίζες για δημόσια έργα, γιατί δεν έδωσε;

Μια απάντηση γενικότερα στον ελληνικό λαό, στο γιατί έχουν υποθηκεύσει το μέλλον του, γιατί δεν δίνει;

Είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο. Από όλες τις κυβερνήσεις. Το σχέδιο όμως εξυπηρετεί συμφέροντα και ποτέ την μάζα. Το σύνολο των ανθρώπων που σαν άλλοι σκλάβοι, χτίζουν πυραμίδες νύχτα-μέρα.

Τα περιθώρια και γι αυτήν την κυβέρνηση, έχουν στενέψει. Ο κόσμος ότι είχε να δώσει το έδωσε.

Αν ο πρωθυπουργός, δεν προχωρήσει "χθες" στην αναδιάρθρωση όπως λέει της χώρας, δεν θα προλάβει να εξαντλήσει την τετραετία.
Κι η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνει όχι από τις τσέπες του λαού, αλλά από εκεί που για εκείνους δουλεύει, χρόνια τώρα ο λαός.

Ας θυμηθεί επιτέλους το ΠΑΣΟΚ, το κείμενο της ιδρυτικής του διακήρυξης κι ας προσπαθήσει να πλησιάσει στον σοσιαλισμό που υποτίθεται ότι πρεσβεύει!

Πηγή: newstoday.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ