Facebook Pixel «Ο Παναγιώτης της καρδιά τους»
Life
| 2011-04-16 09:51:00

«Ο Παναγιώτης της καρδιά τους»

«Ο Παναγιώτης της καρδιά τους»

Η Μαρία Σπυράκη γράφει για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος παραπέμπει περισσότερο σε λαϊκό ήρωα παρά σε παραδοσιακό πολιτικό…

«Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπει περισσότερο σε λαϊκό ήρωα παρά σε παραδοσιακό πολιτικό. Εξελέγη βουλευτής, ενώ παράλληλα το βράδυ τραγουδούσε λαϊκά στα Λαδάδικα, μόνο τα ρεφρέν κατά προτίμηση. Ήταν ταυτόχρονα αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, Πόντιος, με δεσμούς με τη γενιά του και καθαρόαιμος δεξιός.

Συνέχισε ως νομάρχης, πολλαπλασιάζοντας γεωμετρικά τη δημόσια παρουσία του σε κάθε είδους τηλεοπτικές εκπομπές, δημοσιοποιώντας τα προσωπικά του μαζί με τις πολιτικές του απόψεις και τα σχέδιά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία που κατά την εκδοχή «οι Αθηναίοι πάντοτε ξεχνούν». Συγχρόνως φρόντιζε κατά καιρούς να μεταμφιέζεται σε φουστανελά, νύφη ή Ζορό για να μην πλήττει το κοινό του από τις εμφανίσεις του με συνηθισμένο κοστούμι, σακάκι -παντελόνι, διευκρινίζω.

Με όλα αυτά ο βουλευτής, νομάρχης και τελικά περιφερειάρχης Ψωμιάδης έγινε «ο αγαπημένος τους Παναγιώτης». Το εκλογικό του ακροατήριο δεν περιορίζεται στη βάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αλλά δείχνει ευρύτερα πολυσυλλεκτικό. Όλα αυτά τα χρόνια που ο «Παναγιώτης της καρδιάς τους» περιδιάβαινε τα ΜΜΕ προσφέροντας ενημέρωση και θέαμα ταυτόχρονα, φαίνεται πως διατηρούσε και μια χαλαρή σχέση με τη νομιμότητα.

Στην περίπτωση της λίμνης Κορώνειας, που καταστράφηκε από τα απόβλητα, ερευνάται εάν παρέλειψε να επιβάλει τα αναλογούντα πρόστιμα στις βιομηχανίες που φέρονται υπεύθυνες για τη ρύπανσή τους. Στην περίπτωση των έργων που ανέθετε η Νομαρχία, ερευνάται επίσης γιατί τα έργα κατέληγαν να διαιρούνται σε άλλα μικρότερα των 45.000 ευρώ ώστε να επιτρέπονται οι απευθείας αναθέσεις. Στην περίπτωση της μετακίνησης των μαθητών που ανέθεσε επίσης απ’ ευθείας, του έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

«Ο αγαπημένος τους Παναγιώτης» τα έκανε όλα αυτά γιατί κατά την εκδοχή του, «αλλιώς δουλειά δεν γίνεται». Για τον Παναγιώτη της καρδιάς τους, ο Πανάγος που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της επιτροπής Ανταγωνισμού και συνελήφθη με τη «γίδα στην πλάτη» ήταν και παραμένει φίλος του. Η άποψη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη νομιμότητα είναι ότι μπορεί να ισχύσει κατά περίπτωση και πάντως η κάθαρση δεν μπορεί να ξεκινήσει από τον ίδιο και τους φίλους του.

Τώρα, ήρθε η ώρα της κρίσεως. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κινδυνεύει να εκπέσει από το αξίωμα του περιφερειάρχη γιατί το Εφετείο έκρινε τελεσίδικα πως παρανόμησε, μειώνοντας πρόστιμα σε βενζινοπώλη που νόθευε καύσιμα. Βεβαίως και εδώ ο «αγαπημένος τους Παναγιώτης» είχε έναν ανθρωπιστικό λόγο για να δράσει. «Για τον Παναγιώτη της καρδιάς» τους, νόμος είναι το δίκιο της καρδιάς. Για τους υπόλοιπους πολίτες πάλι, μπορεί ο νόμος να είναι κανόνας απολύτως σεβαστός από όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως θέσης, στην πολιτική ή την καρδιά τους, ανεξαρτήτως μεταμφίεσης…

Το νόμο οφείλουν να τον σέβονται πρώτα απ’ όλους οι κατέχοντες αξίωμα και το δρόμο οφείλουν να το δείχνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα που εμφανίζονται υπέρμαχοι της λειτουργούσας Δημοκρατίας. Όμως στην περίπτωση του «Παναγιώτη της καρδιάς τους», μόνο έτσι δεν λειτούργησαν. Η ΝΔ τον αγκάλιασε στην αρχή σφιχτά και μετά πιο χαλαρά και ο ΛΑΟΣ χαρακτήρισε την ενδεχόμενη έκπτωσή του «πολιτικό πραξικόπημα». Ακόμη και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος δεν τόλμησαν να μιλήσουν ανοιχτά για την επιβολή του νόμου στο πρόσωπο του «Παναγιώτη της καρδιάς τους».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι δεν θα κατέχει δημόσιο αξίωμα. Στην περίπτωσή του, είναι πολύ πιθανό να εφαρμοσθεί ο νόμος. Αν και προτιμότερο θα ήταν να είχαν αποφασίσει οι Βορειοελλαδίτες για την αποκαθήλωσή του και όχι τα Δικαστήρια, η αρχή της εφαρμογής της νομιμότητας στους κατέχοντες δημόσιο αξίωμα ακόμη και αν γίνει από την περίπτωσή του σηματοδοτεί το τέλος του σεβασμού στο νόμο αλά καρτ. Για όλους…».

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags