Facebook Pixel Απολύθηκε Έλληνας διπλωμάτης στη Σουηδία επειδή κατηγόρησε τις Σουηδέζες!
Life
| 2011-04-16 22:51:00

Απολύθηκε Έλληνας διπλωμάτης στη Σουηδία επειδή κατηγόρησε τις Σουηδέζες!

Απολύθηκε Έλληνας διπλωμάτης στη Σουηδία επειδή κατηγόρησε τις Σουηδέζες!

Η υπόθεση του βιασμού σουηδέζας στη χώρα μας, δημιούργησε συζητήσεις και αντιδράσεις στη Σουηδία με αποτέλεσμα την απόλυση Έλληνα διπλωματικού υπαλλήλου στη Στοκχόλμη.

Ο Έλληνας απολύθηκε γιατί είπε σε σουηδό πως πρέπει να ντρέπεται για τη συμπεριφορά των σουηδών γυναικών. Η υπόθεση ξεκίνησε από την καταγγελία Σουηδέζας ότι βιάστηκε από Έλληνα στη Σάμο. Μετά την επιστροφή της στη Σουηδία, εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος διαπίστωσε τραύματα στα γεννητικά της όργανα. Ο Έλληνας συνελήφθη, αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερος και η γυναίκα κατηγορήθηκε για συκοφαντία.

Η είδηση και η καταγγελία της σουηδέζας προβλήθηκε από το σουηδικό κανάλι TV4 με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει μεγάλη δημοσιότητα στη Σουηδία. Ένας σουηδός πολίτης αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στέλνοντας επιστολή στην ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη και η απάντηση που συντάχθηκε από υψηλόβαθμο διπλωμάτη έγραφε μεταξύ άλλων «Αντιθέτως αγαπητέ μου, εσείς πρέπει να ντρέπεστε για τη συμπεριφορά των Σουηδών γυναικών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε όλα τα μέρη του κόσμου και για αυτά που κάνουν στους ξένους όταν βρίσκονται στη χώρα τους».

Ο Σουηδός, κρατώντας στα χέρια του την επιστολή βγήκε στα σουηδικά κανάλια δηλώνοντας σοκαρισμένος από την απάντηση και τονίζοντας ότι ο Έλληνας διπλωμάτης «Προσβάλλει το σουηδικό λαό». Μόλις πήρε έκταση το θέμα, η ελληνική πρεσβεία προχώρησε στην απόλυση του διπλωμάτη, δηλώνοντας ότι οι απόψεις του δεν εκφράζουν τη γνώμη της πρεσβείας.

Όπως γράφει το eu.greekreporter.gr, η Σουηδή που κατήγγειλε το βιασμό όταν κλήθηκε στο δικαστήριο το Μάιο στη Σάμο, δήλωσε πως δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στη δίκη. Πάντως, σύμφωνα με το site, μετά από αυτά τα γεγονότα έχει διαδοθεί η φήμη πως οι Σκανδιναβές ασφαλίζονται για βιασμό και στη συνέχεια κατηγορούν κάποιον άνδρα για να πάρουν την αποζημίωση.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags