Facebook Pixel Έντονη δυσαρέσκεια και ανασφάλεια
Life
| 2011-04-16 23:39:00

Έντονη δυσαρέσκεια και ανασφάλεια

Έντονη δυσαρέσκεια και ανασφάλεια

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίζονται οι Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για λογαριασμό Κυριακάτικης εφημερίδας. Οι πολίτες θέλουν η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας.

Απαισιόδοξοι για τη κρίση και το ξεπέρασμα αυτής αλλά και έντονη ανησυχία για το οικογενειακό επίδομα εκφράζουν οι Έλληνες πολίτες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (77,3%) δηλώνουν ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει λιγότερα. Το 54,2% ανησυχεί για το οικογενειακό του εισόδημα, ενώ το 50,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα επόμενα δύο χρόνια το εισόδημα θα μειωθεί σημαντικά.

Ωστόσο, παρά την απογοήτευση που υπάρχει, οι ψηφοφόροι διατηρούν σε ιστορικό χαμηλό τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.

Ενώ οι Έλληνες παλιότερα προτιμούσαν ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις, σήμερα δηλώνουν ότι προτιμούν μια οικουμενική κυβέρνηση (56,6%) έναντι του 23,6% που προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα.
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως ένα 8,7% ζητά κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 21,7%, η ΝΔ 20,1%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%. Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 30,1%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 46,8% (η ΝΔ συγκεντρώνει 18%), ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός του Αντώνη Σαμαρά: ο πρώτος συγκεντρώνει 31,6%, έναντι 24,7% του δεύτερου.
Γενικά, η πλειοψηφία των πολιτών, το 47,8%, ζητά να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας, ενώ το 32,3% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Ένα 20% των ερωτηθέντων δεν τοποθετείται στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Σημειώνεται ότι η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-14 Απριλίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 18 ετών.

ΠΗΓΗ: news247.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags