17/04/11 - 10:30

'Εβαλε τέλος στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, ο υπ. Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε τις εικασίες περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

'Εβαλε τέλος στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους
52.280views 0shares

Όπως τόνισε το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος θα μπορούσε να υπάρξει.

Αναφερόμενος στις προχθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015, τόνισε πως η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη.

«Δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται αποτελεί σπατάλη όταν ζητάμε τόσες θυσίες από τον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις.

Όσο για εκείνους που ασκούν κριτική στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση απάντησε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα του περιορισμού του ελλείμματος, και «να μας πουν με ποιο άλλο τρόπο θα σταματήσει η χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει».

Τέλος για την τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους δήλωσε «Η δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό δεν βοηθά τη χώρα».

Πηγή: newstoday.gr

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ