Facebook Pixel "Το πουλόβερ ξηλώνεται... "
Life
| 2011-04-17 15:44:00

"Το πουλόβερ ξηλώνεται... "

"Το πουλόβερ ξηλώνεται... "

Για το πουλόβερ του μέσου πολίτη που έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται και τα σημάδια να βρίσκονται παντού, γράφει στο blog του ο Παντελής Καψής...

Για τον μέσο πολίτη το πουλόβερ έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται. Τα σημάδια είναι παντού. Στην Κόρινθο όπου σχεδόν ανενόχλητοι είκοσι οδηγοί εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα και καίνε κλήσεις. Στο Πέραμα όπου συνδικαλιστές αναποδογυρίζουν περιπολικό με αστυνομικούς. Στην Κερατέα όπου μήνες τώρα διεξάγεται ένα αντάρτικο κατά της Αστυνομίας, με την Πολιτεία να δείχνει ανίκανη να αντιδράσει. Στα διόδια και στο Σύνταγμα όπου ατιμωρητί οι «Δεν πληρώνω» προπηλακίζουν όσους δεν θέλουν να παραβιάσουν τον νόμο. Στην Πάτρα όπου κουκουλοφόροι επιτίθενται σε έναν 80χρονο νομπελίστα! Οσο για τα γιαούρτια, μοιάζουν τώρα παρωνυχίδα μπροστά στις μολότοφ και στα καδρόνια.

Δεν είναι μόνο η βία και η ανομία ωστόσο. Στη ΔΕΗ η αποκάλυψη των δωρεών πολλών εκατομμυρίων προς τη ΓΕΝΟΠ προκαλεί την εξέγερση των καταγγελλομένων συνδικαλιστών. Στην ανώτατη παιδεία η επισήμανση από την «επιτροπή των σοφών» ότι δαπανούμε περισσότερα ανά φοιτητή από όλη την Ευρώπη γίνεται δεκτή με απειλές για κλείσιμο των πανεπιστημίων από τους καθηγητές.

Και στην Υγεία, όπου δαπανούμε αναλογικά όσο και οι ΗΠΑ, γιατροί (;) κλείνουν νοσοκομείο επικαλούμενοι ψευδώς έλλειψη κρεβατιών και υλικού. Ευτυχώς στην τελευταία περίπτωση ο υπουργός κίνησε αμέσως την πειθαρχική διαδικασία. Οσο για τον δημόσιο τομέα, οι καλύτερα αμειβόμενοι υπάλληλοι πραγματοποιούν λευκή απεργία με αποτέλεσμα η τρόικα να διαπιστώνει ότι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι σήμερα χειρότερος από ό,τι το προεκλογικό 2009!

Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα απίστευτης σύγχυσης όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι υπουργοί. Για παράδειγμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος έπειτα από κάποιες επιτυχίες στην τρομοκρατία αποφάσισε φαίνεται να ακολουθήσει πλέον τακτική Προκόπη Παυλόπουλου αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες του. Παρομοίως και η υπουργός Περιβάλλοντος, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κουβέντα να μας πει για το τι θα σημαίνει για το περιβάλλον το να μη γίνει ο ΧΥΤΥ στην Κερατέα.

Η ίδια σύγχυση και στην οικονομία, με στελέχη και του ΠαΣοΚ πια να φλυαρούν για την αναδιάρθρωση, δείχνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την απόλυτη αναντιστοιχία στην οποία βρίσκεται ο δικός μας προβληματισμός με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές. Γιατί βέβαια οι τεχνοκράτες της τρόικας μάς απειλούν ότι θα εισηγηθούν να μην πάρουμε την τέταρτη δόση- και αν επρόκειτο να συμβεί κάτι τέτοιο η αναδιάρθρωση δεν θα είχε πια καμία σημασία. Θα μιλούσαμε απλώς για χρεοκοπία.

Το δίλημμα το έβαλε ξανά ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προχθές στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ετέθη και εκ των πραγμάτων τις τελευταίες ημέρες, με μερικές σκηνές από το μέλλον, τι θα συνέβαινε δηλαδή αν ακούγαμε τους δήθεν προστάτες των λαϊκών συμφερόντων: υπηρεσίες που δεν θα έχουν λεφτά για να πληρώσουν μισθούς, νοσοκομεία που πράγματι κλείνουν λόγω έλλειψης ιατρικών υλικών. Το γκάλοπ που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα» δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, παρά τα προβλήματα, παρά την απογοήτευση από την κυβέρνηση, εξακολουθεί να συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες. Είναι καιρός να το καταλάβουν και στο ΠαΣοΚ, υπουργοί και βουλευτές. Πίσω πια δεν υπάρχει. Μόνο μπροστά...

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags