Facebook Pixel Έκτακτο Δελτίο: Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα!
Life
| 2014-04-14 17:05:00

Έκτακτο Δελτίο: Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Έκτακτο Δελτίο: Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έως το βράδυ της Μ.Δευτέρας προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Αθήνα

Με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πιθανή χαλαζόπτωση ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα στη νότια νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έως το βράδυ της Μ.Δευτέρας προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στην Κρήτη και πιθανόν μέχρι το απόγευμα και στις Κυκλάδες, ενώ δεν αποκλείεται από τις απογευματινές ώρες να επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων.

Τη νύχτα τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μόνο στην Κρήτη, όπου βαθμιαία μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τρίτης θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το απόγευμα της Μ.Δευτέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν, όποτε είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μ.Τρίτη, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές 

βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη και προς το βράδυ στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ, και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια. 

Τη Μ. Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται στα δυτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που γρήγορα από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. 

Τέλος, τη Μ. Πέμπτη, τη Μ.Παρασκευη και το Μ. Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και διαστήματα βελτίωσης.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ενταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags