Facebook Pixel "Κερατέα, η πόλη των ανταρτών"
Life
| 2011-04-18 14:01:00

"Κερατέα, η πόλη των ανταρτών"

"Κερατέα, η πόλη των ανταρτών"

Στην εφημερίδα Independent έφτασε η “χάρη” της Κερατέας, η οποία φιλοξενεί άρθρο της δημοσιογράφου Ελένης Μπεκατόρου, για την κατάσταση που επικρατεί και τις συγκρούσεις των κατοίκων με την Αστυνομία.

Το άρθρο ξεκινά ως εξής:

“Καθώς οι εκρήξεις βοούν, από τα μεγάφωνα της πόλης ακούγεται: “Προσοχή! Προσοχή! Μας επιτίθενται!”.

Οι σειρήνες ουρλιάζουν στους δρόμους και ανακατεύονται με τους φρενήρεις ήχους από τις καμπάνες της εκκλησίας. Σύννεφα δακρυγόνων απλώνονται ανάμεσα στα σπίτια, καθώς οι κρανοφόροι αστυνομικοί επιχειρούν να ωθήσουν πίσω τους αντάρτες”.

Η εξέγερση στην Κερατέα, λέει το άρθρο, δεν αφορά μόνο την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Πρόκειται για μια έκφραση της γενικευμένης δυσαρέσκειας των πολιτών στην οικονομική δυσχέρεια της χώρας.

Η αρθρογράφος καταγράφει αναλυτικά την καθημερινότητα των κατοίκων της Κερατέας, οι οποίοι αγωνιούν να τελειώσουν τις δουλειές τους προκειμένου να πάρουν θέση στα μπλόκα της πόλης.

“Στα 60 μου χρόνια έμαθα να φτιάχνω μολότοφ”, λέει ο Γιάννης Αδάμης χαριτολογώντας.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν στον Independent πως το γεγονός πως δεν υπάρχουν θύματα είναι καθαρή τύχη. Αναφέρουν δε πως έχουν μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την κατασκευή του ΧΥΤΑ, που η κυβέρνηση αρνείται να εξετάσει.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Αν δεν δεχτούν ότι η κατασκευή αυτή δεν μπορεί να γίνει, θα είμαστε εδώ όσο καιρό και αν χρειαστεί”, λέει ο δήμαρχος Κώστας Λεβαντής.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags