Facebook Pixel Οι Έλληνες πουλάνε τα ασημικά για να ζήσουν!
Life
| 2011-04-20 08:00:00

Οι Έλληνες πουλάνε τα ασημικά για να ζήσουν!

Οι Έλληνες πουλάνε τα ασημικά για να ζήσουν!

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν πριν από λίγα χρόνια να προδικάσουν την εξαφάνιση του επαγγέλματος του «σαράφη»...

Των ανθρώπων δηλαδή εκείνων που ζούσαν από την αγοραπωλησία του χρυσού και τους οποίους οι παλιότεροι θυμούνται να ασκούν τη δραστηριότητά τους με τα κασελάκια στην οδό Αθήνας.

Να όμως που η κρίση και η ανάγκη σε ρευστό πολλών νοικοκυριών, οδηγούν σε νέα άνθηση αυτό το ξεχασμένο επάγγελμα. Κι όχι μόνο.

Σε μια μετεξέλιξη το επάγγελμα αυτό φαίνεται όχι μόνο να δυναμώνει αλλά να περνά και σε έντονο μάρκετινγκ, αφού σταθερά κάνουν την εμφάνισή τους γραφεία και καταστήματα που ασχολούνται με αγοραπωλησίες χρυσού.

Ήδη πολλές είναι οι διαφημίσεις νέων εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί και οι οποίες φέρουν το όνομα τους από την ξενική ονομασία του χρυσού, όπως η Euro Gold, Gold Buyers ή η εταιρεία Xenia International.

Η νέο-σαράφηδες, πατάνε ακριβώς στην ανάγκη πολλών Ελλήνων και δίνουν έως και 19 ευρώ στα 18 καράτια. Μια απλή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πείθει για το πισωγύρισμα, ενώ αρκετές εταιρείες τόλμησαν να διαφημιστούν στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες.

Παράλληλα, πολλές είναι το τελευταίο διάστημα οι τοιχοκολλήσεις στους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ, ακόμη και αυτοκόλλητα σε κάδους απορριμμάτων.

Όπως μας ανέφεραν επιχειρηματίες που ασκούν αυτή τη δραστηριότητα «η ανέχεια πολλών Ελλήνων, τους οδηγεί σε πώληση τιμαλφών, μέχρι και χρυσών δοντιών ή ρολογιών που είναι κειμήλια».

Αυτή τη στιγμή, οι Έλληνες πωλούν από λίρες και ράβδους χρυσού μέχρι κοσμήματα, χρυσά δόντια και σπασμένες αλυσίδες, και μάλιστα τα πρώτα σε τιμές σημαντικά καλύτερες από αυτές που προσφέρουν οι τράπεζες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το πολύτιμο μέταλλο εδώ και μία δεκαετία παρουσιάζει μόνιμη ανοδική πορεία, όμως μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers "είδε" την τιμή του να καταγράφει συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ στην ισοτιμία του με το δολάριο, το ευρώ, τη στερλίνα αλλά και το ελβετικό φράγκο.

Πριν από τρία χρόνια, όσοι αναφερόταν σε τοποθετήσεις σε χρυσό, θεωρούνταν ότι επαναφέρουν τον χρηματοοικονομικό μεσαίωνα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια οι μέχρι πρότινος μόνιμοι πωλητές χρυσού, που ήταν οι Κεντρικές Τράπεζες, δηλώνουν μόνο αγοραστές παρά τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags