Facebook Pixel Στο σκοτάδι η χώρα!
Life
| 2011-04-20 09:40:00

Στο σκοτάδι η χώρα!

Στο σκοτάδι η χώρα!

Η πιθανότητα η ΓΕΝΟΠ να «σβήσει τα φώτα» της χώρας για περίπου μία εβδομάδα είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλη! 

Oι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ σκέφτονται τρόπους αντίδρασης προκειμένου να εμποδίσουν την περαιτέρω µετοχοποίηση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζουν «Τα Νέα», η ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει σαρανταοκτάωρες επαναλαµβανόµενες απεργίες μια κίνηση που επί της ουσίας πετάει το γάντι στην κυβέρνηση.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν γύρω στις 6-7 Μαΐου, µία εβδοµάδα πριν από τις 15 Μαΐου, ηµέρα κατά την οποία, σύµφωνα µε την κυβέρνηση, θα κατατεθεί στη Βουλή το νοµοσχέδιο µε τα µέτρα του µεσοπρόθεσµου πλαισίου, το οποίο περιλαµβάνει και την πώληση επιπλέον 17% της ΔΕΗ.

Την ίδια περίοδο, για την ακρίβεια λίγες ηµέρες προτού αρχίσει η απεργία, η Οµοσπονδία προειδοποιεί ότι θα προβεί σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα (νοµαρχίες, κτίρια υπουργείων και δήµων),ενώ από το οπλοστάσιό της δεν θα λείψουν τα... γνωστά SMS στους βουλευτές.

Αυτή τη φορά, µάλιστα, όχι µόνο σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους 300 του ελληνικού Κοινοβουλίου, καλώντας τους να πάρουν δηµόσια θέση για τη µετοχοποίηση ή µη της ΔΕΗ.

Πρόγευση για τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ δίνει η χθεσινή ανακοίνωσή της, µετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, που κάνει λόγο για 48ωρες επαναλαµβανόµενες απεργίες, οι οποίες, όπως αναφέρει, θα αρχίσουν «πολλές ηµέρες πριν η κυβέρνηση πάει τον νόµο στη Βουλή (και θα είναι από αυτές που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξέρει να κάνει)».

Όλα αυτά θα επικυρωθούν από το Διοικητικό Συµβούλιο της Οµοσπονδίας που συνεδριάζει την Πέµπτη µετά το Πάσχα, 28 Απριλίου.

Πάντως, η ΓΕΝΟΠ αρχίζει επαφές µε όλους τους υπουργούς και τους κοινωνικούς φορείς (κόµµατα, Τεχνικό Επιµελητήριο, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, υπερνοµάρχες, νοµάρχες, δήµαρχοι, κ.λπ.), «ώστε ο καθένας να πάρει θέση για το αν συµφωνεί ή όχι στην περαιτέρω µετοχοποίηση της ΔΕΗ και να δηµιουργηθεί ένα τείχος προστασίας της επιχείρησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

«Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση τηςκυβέρνησης», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags