Facebook Pixel Ανοίγουν οι μπάρες Μ. Παρασκευή και Πρωτομαγιά
Life
| 2011-04-20 09:49:00

Ανοίγουν οι μπάρες Μ. Παρασκευή και Πρωτομαγιά

Ανοίγουν οι μπάρες Μ. Παρασκευή και Πρωτομαγιά

Την Μεγάλη Παρασκευή σχεδιάζουν να ξανανοίξουν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών, ξεκινώντας νέο γύρο κινητοποιήσεων μεσούσης της πασχαλινής εξόδου.

Στόχος είναι να παραμείνει ζεστό το μέτωπο των διοδίων και το κίνημα «Δεν Πληρώνω» που παρά τα μέτρα της πολιτείας, τα πρόστιμα και εξαντλητικές ποινές του ΚΟΚ, συνεχίζει να αντιστέκεται.

Οι πολίτες αισθάνονται δικαιωμένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση των διοδίων που θεωρούν ότι χωρίς τις δικές τους πιέσεις δεν θα γινόταν, επικρίνουν όμως τη στάση της να επιδοτήσει τους εργολάβους, χωρίς οι τελευταίοι να αναλαμβάνουν οποιοδήποτε κόστος.

Ωστόσο, το «αντάρτικο» των δρόμων κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγει να συγκρουστεί με τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αμολυθεί στα διόδια με συμβατικές πινακίδες και επιβάλλουν διακοσάρια και αφαίρεση πινακίδων και συγκεντρώνει δυνάμεις στη Βορειοανατολική Αττική αυτή την Παρασκευή που αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος του Πάσχα.

Στις Αφίδνες θα μαζευτούν επιτροπές από όλη την Αττική ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να αποφασιστούν ελεύθερες διελεύσεις και σε άλλους σταθμούς του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών κατά των διοδίων οργανώνει κινητοποιήσεις και την ημέρα της Πρωτομαγιάς, με άνοιγμα των διοδίων στα διόδια της Κορίνθου.

Γολγοθάς για τους οδηγούς

Οι οδηγοί όμως και σε αυτή την έξοδο θα χρειαστεί να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπομονή από τις μονοδρομήσεις και τα εμπόδια στους δρόμους.

Παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα σημεία του εθνικού δικτύου τα έργα έχουν παγώσει, προβλήματα θα συναντήσουν όσοι κινηθούν στην Κορίνθου-Πατρών.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό σε 17 σημεία του αυτοκινητοδρόμου θα υπάρχουν δυσκολίες, τις οποίες επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του και το υπουργείο Υποδομών που αναφέρεται σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας.

Στο τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο, θα διατίθενται δύο λωρίδες μειωμένου πλάτους, κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής ροής, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την Περιφερειακή Οδό Κορίνθου-Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στους ανισόπεδους κόμβους της Κορίνθου-Πατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγουμένων ετών, οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:

Κατά την έξοδο:
-τη Μεγάλη Πέμπτη, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (08:00-23:00) και
-τη Μεγάλη Παρασκευή, από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα (05:00-17:00).

Κατά την επιστροφή:

-τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, από το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα (10:00-24:00), με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του Κόμβου Ρίου (για όσους προέρχονται από την Δυτική Στερεά, Ήπειρο και Δυτική Πελοπόννησο).

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags