Facebook Pixel Εξι Έλληνες μηνύουν το γερμανικό FOCUS
Life
| 2011-04-20 21:34:00

Εξι Έλληνες μηνύουν το γερμανικό FOCUS

Εξι Έλληνες μηνύουν το γερμανικό FOCUS

Εξι Έλληνες πολίτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του περιοδικού Focus με το γνωστό εξώφυλλο, με την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου και τον τίτλο “Απατεώνες στην οικογένεια του ευρώ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Tagesspiegel οι 6 μηνύουν εννέα συντάκτες και συνεργάτες του γερμανικού περιοδικού για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή κρατικών συμβόλων της Ελλάδας. Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας έως και δύο χρόνια.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 29 Ιουνίου ωστόσο ο εκδότης του περιοδικού Helmut Markwort δηλώνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι δεν έχει λάβει καμία κλήτευση από το δικαστήριο, ούτε έχει ενημερωθεί για τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, ενώ αναφέρει ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του και ότι έκανε μόνο το δημοσιογραφικό του καθήκον.

Ο ίδιος δηλώνει μεγάλος φίλος της Ελλάδας και τονίζει πως όταν θα λάβει την κλήτευση από τις ελληνικές αρχές θα αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρους του περιοδικού. Πάντως σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι έξι Έλληνες δεν στράφηκαν μόνο εναντίον του εκδότη του Focus αλλά και κατά του γνωστού συγγραφέα και φίλου της Ελλάδας Klaus Bötig, που όπως επισημαίνει η Der Tagesspiegel « εδώ και 35 χρόνια γράφει ευμενώς για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό και μάλιστα είναι επίτιμος δημότης της Κω». Τον συγγραφέα τον μήνυσαν επειδή σε τουριστικό άρθρο του για την Ελλάδα χαρακτήριζε τους Έλληνες “συμπαθή λαουτζίκο”, χαρακτηρισμός που σύμφωνα με τους μηνυτές προσέβαλε την τιμή τους.

Οι συντάκτες του ρεπορτάζ, εκφράζουν πάντως την απορία τους “για ποιό λόγο οι Έλληνες στρέφονται κατά του περιοδικού και όχι και κατά κατά της εφημερίδας Bild, η οποία επί εβδομάδες διεξήγαγε εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags