21/04/11 - 13:17

"Πιέζουν" για νέο μεταναστευτικό κύμα

Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης θα έχουν αντιπρόσωποι της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για το θέμα της μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία.

"Πιέζουν" για νέο μεταναστευτικό κύμα
35.104views 0shares

Κατά την πρώτη επαφή της Κοινότητας με το γραφείο του υπουργού, τέθηκαν στη διάθεση του κ. Μπόουεν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του "Νέου Κόσμου" που ανέδειξε το όλο θέμα μαζί με την σημείωση ότι αποτελεί αίτημα της ομογένειας να ανοίξουν οι πόρτες για Έλληνες, που θέλουν να μεταναστεύσουν από την Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον κ. Μπόουεν θα συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως αυτά που αφορούν Αυστραλούς πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν για μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστραλία, μεταξύ των οποίων οι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται, ότι η Κοινότητα έχει ήδη συστήσει πολυπολιτισμική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς σε μεταναστευτικά θέματα και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα καλέσει και αντιπροσώπους παροικιακών οργανώσεων και άλλους ενδιαφερόμενους για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία των προτάσεων προς την κυβέρνηση, δίνοντας έτσι έναν παμπαροικιακό χαρακτήρα στην όλη προσπάθεια.

Παράλληλα, το γραφείο της Κοινότητας συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης.

Επίσης, έχει επαφές με ανώτερα στελέχη ειδικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, εξετάζοντας τις δυνατότητες απασχόλησης εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα, και οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ορισμένα επαγγέλματα.

Πηγή: cosmo.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ