23/04/11 - 10:23

Συμβουλές για καλό ψήσιμο

Δεν νοείται ελληνικό Πάσχα χωρίς τον πατροπαράδοτο οβελία. Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία να δούμε μερικές προτάσεις για το πώς θα προετοιμάσετε καλύτερα το αρνάκι ή το κατσικάκι, αλλά και το κοκορέτσι, για έχετε μυρωδάτα σουβλίσματα!  

Συμβουλές για καλό ψήσιμο
55.716views 0shares

Κατά πολλούς η πιο γρήγορη μέθοδος ψησίματος του οβελία είναι το ψήσιμο σε κληματόβεργες. Οι κληματόβεργες οι οποίες κλαδεύονται νωρίτερα από το Πάσχα, κάνουν την καλύτερη, την ιδανικότερη πυκνή φωτιά- καρβουνιά για το ψήσιμο του οβελία.

Πριν όμως ξεκινήσουμε την διαδικασία χρειάζεται να ανοίξουμε σε απάνεμο μέρος ένα λάκκο 15-20 εκατοστών, να στερεώσουμε δεξιά και αριστερά λαμαρίνες όρθιες, φτιάχνοντας έτσι ένα ασφαλές και θερμόκλειστο μέρος για εξοικονόμηση ενέργειας και γρήγορο ψήσιμο. Αλλιώς ο αέρας θα αφαιρεί τη δύναμη της φωτιάς, θα αργεί το ψήσιμο και θα χωνέψει η φωτιά, χωρίς να έχει ψηθεί καλά.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο newstoday.gr