24/04/11 - 09:29

Μαίνονται οι εντάσεις στη Συρία

Άνδρες της μυστικής υπηρεσίας έκαναν εφόδους σε σπίτια κοντά στην Δαμασκό στην διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σήμερα.

Μαίνονται οι εντάσεις στη Συρία
37.694views 0shares

Kαθώς οι κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ φθάνουν στο αποκορύφωμά τους μετά τις αιματηρές επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών που αξιώνουν εκδημοκρατισμό της χώρας.
 

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και οπλοφόροι πιστοί στο Μπάαθ σκότωσαν τουλάχιστον 112 ανθρώπους τις τελευταίες δύο ημέρες, πυροβολώντας εναντίον ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν πολιτικές ελευθερίες την Παρασκευή και εναντίον των παρευρισκόμενων στις κηδείες τους μια ημέρα αργότερα.

Οι επιθέσεις ήταν οι αιματηρότερες, και οι διαδηλώσεις οι μεγαλύτερες, αφότου ξέσπασαν οι ταραχές στη νότια πόλη Ντεράα, κοντά στην παραμεθόριο με την Ιορδανία, πριν από πέντε εβδομάδες.

«Μπασάρ αλ Άσαντ, προδότη, δειλέ, πάρε τους στρατιώτες σου και στείλε τους στο Γκολάν», φώναζαν διαδηλωτές χθες, καταγγέλλοντας το ότι η Δαμασκός έστειλε το στρατό να καταστείλει τις κινητοποιήσεις του και όχι να απελευθερώσει τα Υψώματα του Γκολάν, στα σύνορα του Ισραήλ, όπου η κατάσταση παραμένει ήρεμη μετά την εκεχειρία του 1974.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ντυμένα με πολιτικά κι οπλισμένα με αυτόματα εισέβαλαν σε σπίτια στο προάστιο Χαράστα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, και συνέλαβαν πολλούς ακτιβιστές στην περιοχή, που είναι γνωστή ως Γούτα, στην παλιά πόλη της Δαμασκού.

Ο Άσαντ ανακοίνωσε ότι αίρεται ο νόμος που επέβαλλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αυτή την εβδομάδα --ένα μέτρο που ίσχυε αφότου το Μπάαθ κατέλαβε την εξουσία πριν 48 χρόνια--, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές και την διεθνή κοινότητα.

Πηγή: newstoday.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ