Facebook Pixel Επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες...
Life
| 2011-04-24 22:43:00

Επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες...

Επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες...

Η υγεία και η οικογένεια πρώτες στη λίστα με τις προτεραιότητες των Ελλήνων. 

Στις διαχρονικές και παραδοσιακές αξίες της ζωής, όπως είναι η οικογένεια, κάνουν στροφή σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι περισσότεροι Έλληνες ενώ εκεί που εμφανίζονταν ίσως πιο σπάταλοι, πλέον παρακολουθούν σε μεγαλύτερο βαθμό τα έξοδα που κάνουν.

Στην κορυφή της λίστας των βασικών προτεραιοτήτων της ζωής των Ελλήνων με ποσοστό 64% και 59% αντίστοιχα ενώ η εργασία ακολουθεί με αρκετά χαμηλότερο ποσοστό 36%.

Αυτό που έχει μάλιστα ενδιαφέρον είναι και η αλλαγή στο πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την εργασία τους καθώς δεν εκλαμβάνεται τόσο ως μέσο προσωπικής καταξίωσης όσο ως μέσο διαβίωσης.

Για τους άντρες, ο τομέας που θεωρείται σήμερα ακόμη πιο σημαντικός σε σχέση με παλιότερα είναι εκείνος της επαγγελματικής αποκατάστασης, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην δημιουργία και διατήρηση της οικογένειας.

Έδαφος φαίνεται πως χάνει όμως και η διασκέδαση καθώς οι Έλληνες, κυρίως όσοι είναι άνω των 45 ετών δίνουν πολύ λιγότερη σημασία σε αυτήν. Όσο για τους νέους, δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τομέα αυτό.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags