Facebook Pixel Σήμερα η "λυπητερή" για το έλλειμμα
Life
| 2011-04-26 08:05:00

Σήμερα η "λυπητερή" για το έλλειμμα

Σήμερα η "λυπητερή" για το έλλειμμα

Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα αναμένει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καθορίσει τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει για το 2011.

Επίσης μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να εξειδικεύσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθώς και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2010. Από το ύψος του ελλείμματος του 2010 σε σχέση και με την πορεία του προϋπολογισμού στο α’ τρίμηνο, θα προσδιορισθεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων του 2011, τα οποία υπολογίζονται στα περίπου 3 δισ. ευρώ.

Ανάμεσα στα μέτρα που μελετώνται είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Η τακτική επίσκεψη της τρόικα θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Μαΐου. Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αποτιμήσουν τις επιδόσεις της χώρας μας για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

Τέλος, στις 23 & 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία της 25ης Μαρτίου για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ένα χρόνο σχεδόν μετά την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Πηγή: newstoday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags