Facebook Pixel Χορεύετε;
Life
| 2011-04-29 08:46:00

Χορεύετε;

Χορεύετε;

Σε έναν χορευτικό περίπατο προσκαλούν σήμερα όλους τους Αθηναίους τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων προκειμένου όλοι μαζί να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

Κατεβαίνοντας την Ερμού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την άφιξη στο Μουσείο της Ακρόπολης μέσα από το Μοναστηράκι και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μια σειρά από χορευτικά χάπενινγκ θα πραγματοποιηθούν σε τρεις διαδρομές (Ερμού, Ηφαίστου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και επτά στάσεις (Σύνταγμα, Ερμού και Νίκης, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ηρώδειο, Μουσείο Ακρόπολης). Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εκτός από την Αθήνα σε δρόμους και πλατείες της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, της Σύρου και των Χανίων.

Ο εορτασμός διοργανώνεται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO και του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, του προγράμματος «Athens Every Week» και με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία που γεννήθηκε ο δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags