Facebook Pixel Έπαιξαν την κολοκυθιά!
Life
| 2011-05-02 12:50:00

Έπαιξαν την κολοκυθιά!

Έπαιξαν την κολοκυθιά!

Μπαλάκι οι ευθύνες από ΕΠΟ - Πολιτεία για την κατάντια του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού! Ακούστηκε (ξανά) η ...κλασική απειλή "θα σας κόψουμε τα λεφτά". Από αποφάσεις; 

Πώς να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν τα βρουν μεταξύ τους; Κόντρα είχαμε μεταξύ της ΕΠΟ και της Πολιτείας μετά τη σημερινή τους συνάντηση!

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος βγαίνοντας από τη σύσκεψη με τον υφυπουργό αθλητισμού Νικητιάδη και με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, έριξε τις ευθύνες στην Πολιτεία για τα επεισόδια στα γήπεδα λέγοντας ότι θα πρέπει να δείξει ότι έχει πρόθεση να βοηθήσει.

Αντίθετα, ο κ. Νικητιάδης πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο και να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Με λίγα λόγια έπαιξαν την κολοκυθιά και για μια ακόμη φορά αποφάσεις δεν πήραν!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ακόμη ότι η ευθύνη για τα επεισόδια "είναι κοινή" και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν τα …βεγγαλικά από τα γήπεδα! 

"Πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μείνουν εκτός γηπέδων οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά. Να υπάρχει κοινή τιμωρία για τα επεισόδια που χαρακτηρίζονται είτε ευρείας κλίμακας, είτε εκτεταμένα και να υπάρχουν αυτόματοι κανονιστικοί μηχανισμοί στο θέμα διακοπής αγώνων", τόνισε.

Από τη μεριά του, ο κ. Νικητιάδης αφού είπε ότι η ΕΠΟ πρέπει να αλλάξει το πειθαρχικό, "απείλησε" για μια ακόμη φορά ότι θα κοπούν οι χρηματοδοτήσεις από τις ΠΑΕ.

"Δηλώσαμε κατηγορηματικά και ζητήσαμε άμεση σύγκλιση για αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου. Εάν δεν πραγματοποιηθεί η πολιτεία θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς το ποδόσφαιρο. Κάναμε σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για ρίψη κροτίδων, για την είσοδο οπαδών στους αγωνιστικούς χώρους, για τα επεισόδια και θα πρέπει για όλα αυτά να προβλέπονται βαριές ποινές.

Ποινές που θα αποκλείουν ομάδες από το πρωτάθλημα, θα αφαιρούν βαθμούς και θα μειώσουν 6 με 9 πόντους. Να προβλέπει ακόμα και υποβιβασμό ομάδων εάν χρειαστεί. Ζητάμε το νέο πειθαρχικό δίκαιο να προβλέπει και αποκλεισμούς από ευρωπαϊκές διοργανώσεις των ομάδων που δεν συμμορφώνονται", επεσήμανε. 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags