Facebook Pixel Το εισιτήριο για το φεγγάρι κάνει 150 εκατ. δολάρια!
Life
| 2011-05-03 12:22:00

Το εισιτήριο για το φεγγάρι κάνει 150 εκατ. δολάρια!

Το εισιτήριο για το φεγγάρι κάνει 150 εκατ. δολάρια!

Η αμερικανική εταιρεία «Space Adventures» εγκαινιάζει τη νέα τουριστική διαδρομή στο διάστημα – μέχρι τη Σελήνη, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της «Gazeta» και η καταγραφή των υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Tom Shelley.

Η πρώτη πτήση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 3-5 χρόνια. Το ταξίδι θα είναι με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο διαθέτει 3 θέσεις για το πλήρωμα. Η μία θέση θα είναι για τον κυβερνήτη του πλοίου και οι άλλες δύο για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Shelley, έχει ήδη μία αίτηση για την εν λόγω πτήση. «Είμαστε σε αναμονή για τη δεύτερη και περνάμε στην πράξη», είπε. Το ταξίδι θα διαρκέσει 7 ημέρες. Δεν προβλέπεται προσγείωση στο φεγγάρι. Το διαστημόπλοιο πρόκειται να κάνει τον γύρο της Σελήνης σε ύψος 100 χλμ. και οι τουρίστες θα είναι σε θέση να τη δουν και από την πίσω, σκοτεινή πλευρά.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής μόνο 24 αστροναύτες της NASA είχαν αυτή την εμπειρία. Η τιμή του εισιτηρίου για ένα τέτοιο ταξίδι αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια!

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags