Facebook Pixel «Λουκέτο» σε έξι νυχτερινά κέντρα
Life
| 2011-01-06 16:19:00

«Λουκέτο» σε έξι νυχτερινά κέντρα

«Λουκέτο» σε έξι νυχτερινά κέντρα

Διαβάστε ποια έξι νυχτερινά κέντρα σφράγισε το ΣΔΟΕ για φορολογικές παραβάσεις.
 

Από τις 15 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας τη διασκέδαση στις οποίες διενήργησαν έλεγχο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι σε 12 επιχειρήσεις δεν εφαρμοζόταν οι διατάξεις του Ν. 3888/2010 και καταλογίσθηκαν συνολικά 516 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε έξι επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν.2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν. 3888/2010, αναστολή δηλαδή της λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σφράγισαν τις επιχειρήσεις:

1) ΝΟΤΕΣ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΕΠΕ με δ.τ. CANDY BAR DOWNTOWN, Ιερά Οδός 41

2) ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΑΕ με δ.τ HIVE, οδός Τριπτολέμου 34

3) ΕΜΠΑΤΗ NORTH Ε.Π.Ε. με δ.τ. ΕΜΠΑΤΗ NORTH, Κόμβος Βαρυμπόμπης

4) Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ με δ.τ. SUITE BAR, οδός Λεωφ. Κηφισίας 232

5) DIVA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΠΕ με δ.τ. 33 ΣΤΡΟΦΕΣ, οδός Αντήνορος 42

6) BERGALAS ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕ με δ.τ. ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ, οδός Σκουφά 73.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, διευρύνοντας το φάσμα ελέγχων του και με διασταυρώσεις στοιχείων σε επιχειρήσεις, ώστε να εντοπιστούν παραβατικές περιπτώσεις επιχειρήσεων και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα και απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης μέσα από τη συνέπεια των πολιτών και των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε να αλλάξει η κατεστημένη νοοτροπία στην αντιμετώπιση του φορολογικού συστήματος που τροφοδοτεί την αδικία και την ανισότητα και στερεί πολύτιμους πόρους από το κράτος και τους πολίτες», σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags