Facebook Pixel Συνελήφθησαν μαφιόζοι-«φίλοι» του Καβαλιέρε!
Life
| 2011-05-05 19:35:00

Συνελήφθησαν μαφιόζοι-«φίλοι» του Καβαλιέρε!

Συνελήφθησαν μαφιόζοι-«φίλοι» του Καβαλιέρε!

Δύο μέλη του κόμματος του Ιταλού Πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές για τη συμμετοχή τους σε μαφιόζικη συμμορία, στα πλαίσια ερευνών που κατέληξαν την Τρίτη στη σύλληψη 39 συνολικά ατόμων. 

Οι Καραμπινιέροι προέβησαν σε κατασχέσεις οικοπέδων, κτιρίων, εταιριών, εμπορικών δραστηριοτήτων, οχημάτων και πλεούμενων, που ανήκουν στην συμμορία των Πολβερίνο και η αξία τους εκτιμάται σε ένα δις. Τα στοιχεία αυτά ήταν καταχωρημένα είτε στα ονόματα των μελών της συμμορίας, είτε σε ονόματα -βιτρίνες.

Τα μέλη της συμμορίας Πολβερίνο κατηγορούνται για δραστηριότητες μαφιόζικου τύπου, για απόπειρες δολοφονίας, εκβιασμούς, τοκογλυφία, παράνομη κατοχή όπλων, λαθρεμπορία ναρκωτικών και παράνομη μεταφορά κεφαλαίων που αποκτήθηκαν παράνομα και προέρχονταν από κτηματομεσιτικές, χρηματοοικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες.
 
Δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν στην επιχείρηση της Τρίτης ήταν υποψήφιοι του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις δημοτικές εκλογές του Κουάρτο: πρόκειται για τους Αρμάντο Κιάρο, που θεωρείται ένας από τους επικεφαλής της συμμορίας και ένα από τα ονόματα-βιτρίνα και Σαλβατόρε Καμερλίνγκο, εξάδελφο του «μπος» Σαλβατόρε Λικάρντι.
 
Οι συλλήψεις αυτές προέκυψαν από έρευνες, τις οποίες πραγματοποίησε η διεύθυνση καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της Νάπολης σε συνεργασία με την Κεντρική Μονάδα της ισπανικής Εθνοφρουράς για τις δραστηριότητες της οικογένειας Πολβερίνο της Καμόρα.
 
Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η συμμορία αυτή με ορμητήριο ένα προάστιο της μητρόπολης του ιταλικού νότου διαχειρίζεται ένα σημαντικό δίκτυο λαθρεμπορίου ναρκωτικών, διοχετεύοντας τις ουσίες αυτές στην ιταλική αγορά μέσω Ισπανίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags