06/05/11 - 12:21

«Η Στέλλα μας προκαλούσε και έκανε μαγκιές!»

Οι θρασύτατες απολογίες για τον θάνατο της 15χρονης!

«Η Στέλλα μας προκαλούσε και έκανε μαγκιές!»
36.061views 0shares

Μία νεανική τρέλα τριών παιδιών, η «μαγκιά» της κατανάλωσης αλκοόλ και το ερωτικό εφηβικό πάθος, έστειλαν στον θάνατο τη 15χρονη Στέλλα. Αυτό συμπεραίνεται από τις απολογίες των δύο νεαρών φίλων της, ( 23 και 17 ετών), οι οποίοι έπειτα από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία για τις κινήσεις τους – από κάμερες καταστημάτων - αναγκάστηκαν να ομολογήσουν.

Αρχικά είχαν ισχυριστεί ότι....

αμέσως μετά την έξοδό τους από το κλαμπ στο οποίο είχαν διασκεδάσει, άφησαν τη Στέλλα και λίγη ώρα αργότερα, τη βρήκαν πεσμένη στον δρόμο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου μερικές ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Όμως μετά τις τελευταίες ανατριχιαστικές εξελίξεις, εναντίον των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις) και έκθεση ανηλίκου, που προκάλεσε τον θάνατο της μικρής. Παράλληλα, οι γονείς του 17χρονου κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

17χρονος: ''Η Στέλλα ήθελε να πιούμε και μας προκαλούσε''

Οπως ομολογούν τώρα, μετά την έξοδό τους από το μπαρ, όπου απεικονίστηκαν να διασκεδάζουν με τη Στέλλα, πήγαν σε πάρκινγκ της παραλίας του Ρεθύμνου για να πιουν ένα μπουκάλι ουίσκι που είχε ο 23χρονος στο αυτοκίνητό του. «Από τη στιγμή που καθίσαμε στο μπαρ, η Στέλλα μου έλεγε συνεχώς πότε θα πιούμε κανένα μπουκαλάκι, θέλοντας να μου δείξει πόσο αντράκι είναι με το ποτό», αναφέρει σύμφωνα με το ''Βήμα'' στην ομολογία του ο 17χρονος...

Υποστηρίζει ότι «κάποια στιγμή η Στέλλα και ο 23χρονος άρχισαν να κουβεντιάζουν για ένα μπουκάλι ουίσκι που έχει ο 23χρονος στο αυτοκίνητο του, που το είχε για να το δώσει κέρασμα σε κάποιον μηχανικό που του έφτιαξε το αυτοκίνητο». Σύμφωνα με τον 17χρονο, «με το άκουσμα η Στέλλα για το μπουκάλι, αμέσως είπε να πάμε να το πιούμε. Εγώ της έλεγα να μην πάμε, όπως επίσης και ο φίλος μου, αλλά αυτή συνέχισε να μας παροτρύνει».

Ο νεαρός ισχυρίζεται και ότι «φεύγοντας από το μαγαζί μετά από σαράντα λεπτά περίπου για να πάμε για ύπνο, η Στέλλα επέμεινε συνέχεια να πάμε να πιούμε το μπουκάλι. Επειδή μας προκαλούσε συνέχεια, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Στη συνέχεια ο 17χρονος περιγράφει αναλυτικά τις κινήσεις των τριών παιδιών σε διάφορα μαγαζιά και ταχυφαγεία, όπου ήθελαν να προμηθευτούν πλαστικά ποτήρια και αναψυκτικά. «Κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου είχε παρκαρισμένο ο 23χρονος το αυτοκίνητό του. Εκείνος κάθισε στη θέση του οδηγού, εγώ στου συνοδηγού και η Στέλλα, στα πίσω καθίσματα. Ο φίλος μου σταμάτησε το αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ, κάπου πίσω από το κάστρο Φορτέτζα. Με το που σταμάτησε το αυτοκίνητο, εγώ πήγα και κάθισα στο πίσω κάθισμα και τράβηξα τέρμα μπροστά το κάθισμα του συνοδηγού. Η Στέλλα που κράταγε το μπουκάλι και τα ποτήρια, έβαλε από ένα ποτό στον καθένα μας μαζί με κόκα κόλα».

Ο 17χρονος ισχυρίζεται ότι το άτυχο κορίτσι έβαζε περισσότερο ουίσκι στο δικό της ποτήρι, απ’ ότι σε αυτά των αγοριών. Ηπιαν τρία ποτά και, σύμφωνα με την απολογία του νεαρού, κάποια από τα πρώτα ποτά, η Στέλλα το ήπιε μονορούφι! ''Μετά που ήπιαμε μερικά ποτά, η Στέλλα έγειρε προς το μέρος μου'' και ακολούθως περιγράφει ότι η 15χρονη προσπαθούσε να τον φιλήσει.

Ερωτάται πόσα συνολικά ποτήρια κατανάλωσαν και απαντά ότι «τουλάχιστον τρία. Το ίδιο ισχύει και για τον 23χρονο, αλλά η Στέλλα ήπιε σίγουρα περισσότερα. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι η Στέλλα έπινε συνεχώς και πολλές φορές μονορούφι το ποτό χωρίς κόκα κόλα και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να τη σταματήσουμε, αυτή δεν μας άκουγε».

''Συνεννοηθήκαμε να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό''

«Στο νοσοκομείο, συνεννοηθήκαμε με τον 23χρονο, όταν η Στέλλα γίνει καλά να συνεννοηθούμε και οι τρεις να μην πούμε σε κανέναν τίποτε. Μετά που χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας της Στέλλας, συνεννοηθήκαμε να επιμείνουμε στην αρχική μας στάση και να αποκρύψουμε την ιστορία διότι φοβηθήκαμε τη στάση των γονιών της και των δικών μας».

Η θέση του 23χρονου

Αντίθετα περιγράφει τα γεγονότα ο 23χρονος. «Από όταν καθίσαμε στην Αυλαία για ποτό, συζητούσαμε και μου έλεγαν ότι έχουν κανονίσει οι δυο τους κάποια στιγμή να πιούνε ένα μπουκάλι ουίσκι. Τότε εγώ του είπα ότι έχω ένα μπουκάλι στο αυτοκίνητο και αποφασίσαμε να πάμε κάπου να το πιούμε».

''Μπήκαμε εγώ οδηγός, ο 17χρονος δίπλα συνοδηγός και η Στέλλα στο πίσω κάθισμα. Σταματήσαμε σε χώρο στάθμευσης - πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα στην ταβέρνα και στην περιφερειακή παραλιακή οδό''.

Ο 23χρονος τονίζει ότι «μόλις σταματήσαμε, ο 17χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε να καθίσει στο πίσω κάθισμα μαζί με τη Στέλλα. Βάλαμε το πρώτο ποτό το ήπιαμε. Στη συνέχεια βάλαμε το δεύτερο ποτό και τότε η Στέλλα μας ανέφερε ότι δεν είχε φάει τίποτε επειδή νήστευε. Εμείς δεν της είπαμε τίποτε. Οταν βάλαμε το τρίτο ποτό, η Στέλλα το ήπιε “κούπα”, δηλαδή μονορούφι».

Στην ερώτηση για τον συνολικό αριθμό ποτών που ήπιαν, ο 23χρονος λέει ότι "εγώ ήπια τέσσερα με πέντε ποτήρια ποτού ουίσκι με κόκα κόλα. Ο 17χρονος ήπιε περίπου τα ίδια αν θυμάμαι καλά και η Στέλλα πρέπει να ήπιε 8 ποτήρια γεμάτα!". Αρνείται ότι παρότρυνα κάποιος από τους δύο τη Στέλλα να πιει ποτό είτε στο μπαρ είτε στο αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια λέει ότι «όταν της πρότεινε ο 17χρονος να πάμε για το μπουκάλι, δέχτηκε αμέσως».

«Οταν πίνει φιλιέται»

Στην ερώτηση πότε αντιλήφθηκαν οι δύο νεαροί αν το ποτό πείραξε τη Στέλλα, ο 23χρονος απαντάει ότι αυτό έγινε όταν άρχισε να κάνει εμετό. Καταθέτει τέλος λεπτομέρειες για τη μεταφορά της Στέλλας στο νοσοκομείο «κατά τη μεταφορά είχε τα μάτια της κλειστά και δεν μίλαγε καθόλου. Πιστεύω ότι είχε τις αισθήσεις της γιατί κουνούσε που και που λίγο τα χέρια της και τα πόδια της». Το άτυχο κορίτσι δεν μπορούσε να μιλήσει. «Η Στέλλα δεν μας ξαναμίλησε, παρά μόνο κάποια στιγμή στο νοσοκομείο μέσα και πριν της βάλουν ορό άνοιξε τα μάτια της και κάτι πήγε να πει στον Παύλο, αλλά και πάλι δε μπόρεσε να μιλήσει».

Πού καταλήγει η αστυνομία...

Πρόθεση των δύο νεαρών ήταν να εξαναγκάσουν την ανήλικη σε συνουσία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της κατάστασης που περιήλθε από την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή προέβησαν διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Στη συνέχεια μετέφεραν την ανήλικη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους γιατρούς για το ιστορικό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι δύο δράστες αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιστατικό και επέδειξαν το ακριβές σημείο, που είχαν οδηγήσει την ανήλικη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ποτού. Επίσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στο δρομολόγιο κίνησής τους κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και επέδειξαν τον κάδο απορριμμάτων που είχαν πετάξει το άδειο μπουκάλι, το οποίο δεν βρέθηκε λόγω αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πηγή: Newsit.gr