Facebook Pixel Αναγνώρισε τους γάμους ομοφύλων η Βραζιλία
Life
| 2011-05-06 12:37:00

Αναγνώρισε τους γάμους ομοφύλων η Βραζιλία

Αναγνώρισε τους γάμους ομοφύλων η Βραζιλία

Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους δέκα δικαστές, παρά τη σφοδρή αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας...

Την πολιτική ένωση προσώπων του ίδιου φύλου, η οποία τους εξασφαλίζει τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια αναγνώρισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας.

Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους δέκα δικαστές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Σεζάρ Πελούζο, παρά τη σφοδρή αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας.

Αντιθέτως, όμως, από τη γειτονική Αργεντινή, η Βραζιλία δεν νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ προσώπων που ίδιου φύλου.

«Αυτοί που επιλέγουν την ένωση προσώπων του ίδιου φύλου δεν μπορεί να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας», δήλωσε η δικαστής Κάρμεν Λουσία ψηφίζοντας υπέρ της πολιτικής ένωσης των ομοφυλοφίλων.

«Καθώς δεν υπάρχει νόμος που να ρυθμίζει το γάμο ομοφυλοφίλων, η αναγνώριση της πολιτικής ένωσης από το Ανώτατο Δικαστρήριο ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε κανείς να περιμένει. Αυτό σημαίνει πως κανένας δικαστής δεν θα μπορεί να τους αρνείται τα δικαιώματά τους», όπως αυτά που αφορούν τη σύνταξη, την κληρονομιά και την υιοθεσία παιδιών, εξήγησε η δικαστής Μαρία Μπερενίτσε Ντίας.

«Στη Βραζιλία, η πολιτική ένωση δίνει ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα με το γάμο», πρόσθεσε. «Οι διακρίσεις γεννούν το μίσος», υπογράμμισε από την πλευρά του ο εισηγητής δικαστής Κάρλος Άιρες Μπρίτο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags