07/05/11 - 14:50

Ψάχνουν τον γιατρό και τους άλλους δύο δράστες

Με πανάκριβη BMW κυκλοφορούσε ο δολοφόνος...

Ψάχνουν τον γιατρό και τους άλλους δύο δράστες
30.266views 0shares

Μπορεί ο 36χρονος που πάτησε την σκανδάλη του καλάσνικοφ και ο 28χρονος συνεργός του να βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, ωστόσο oι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στην αναζήτηση του γιατρού που περιέθαλψε τον τραυματία αμέσως μετά την δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αλλά και στον εντοπισμό των δυο άλλων δραστών που επέβαιναν στο κλεμμένο VOLVO…

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο ημεδαποί, ηλικίας τριάντα ενός ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη (τσιλιαδόροι).

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας τριάντα ενός ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα. Επίσης, από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών

Ποιος είναι ο δολοφόνος

Όταν το απόγευμα της 1ης Μαρτίου, ο 36χρονος ομογενής από τη Ρωσία, τράβηξε χειρόφρενο στο κλεμμένο Volvo, άνοιξε το παράθυρο και πάτησε τη σκανδάλη για να σπείρει το θάνατο στου Ρέντη, μπήκε αμέσως στην κορυφή της κόκκινης λίστας των αστυνομικών.

Ο σκληρός άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι και τα σκληρά χαρακτηριστικά και τις 65 ημέρες που ήταν καταζητούμενος σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συνήθιζε να κυκλοφορεί με την πανάκριβη BMW στα μπαράκια του Μενιδίου, ενώ παράλληλα αναζητούσε πλαστογράφο για να εκδώσει τα έγγραφα που θα τον βοηθούσαν να «πετάξει» στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο «Γιάννης» (αυτό είναι το ελληνοποιημένο όνομα του) γεννήθηκε στην παγωμένη Ρωσία και έφθασε στη χώρα μας πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία. Ποτέ δεν δούλεψε γιατί συνήθιζε να βγάζει λεφτά από ημιπαράνομες και βρώμικες δουλειές της νύχτας.

Ο δεύτερος που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να συμμετείχε στην άγρια δολοφονία των δύο αστυνομικών είναι ένας 28χρονος που έμενε με την οικογένεια του στο Πέραμα. Και αυτός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μακρινή Ρωσία, όμως υπόκυψε στις πιέσεις των αστυνομικών και τους έδωσε τον 36χρονο ομοεθνή του ως τον άνθρωπο που σήκωσε το καλάζνικοφ και «πήρε» τη ζωή των νεαρών αστυνομικών στου Ρέντη.

Πηγή: protothema.gr