Facebook Pixel «Στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη»
Life
| 2011-05-10 21:04:00

«Στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη»

«Στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη»

Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μίλησε τηλεφωνικά το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Η συζήτηση έγινε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγο πριν τις κατ΄ ιδίαν επαφές του με μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Παπανδρέου και Μέρκελ συζήτησαν για την κατάσταση στην Ευρώπη, με έμφαση στα προβλήματα και τις εξελίξεις στην ευρωζώνη ιδιαίτερα τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος.

Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέρκελ:«Στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη»

Νωρίτερα, η Ανγκελα Μέρκελ είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η καγκελάριος επανέλαβε την πάγια θέση της να μην παίρνει «βιαστικές αποφάσεις χωρίς πλήρη γνώση των λεπτομερειών».

«Θα αποφασίσω για το αν χρειάζεται να γίνει κάτι όταν θα γνωρίζω την πραγματική εικόνα» δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

«Είμαι άτομο που εξάγει συμπεράσματα μόνο αφού έχει δει και έχει αναλύσει τα αποτελέσματα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «είναι προφανές» ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την υλοποίηση του προγράμματος που ακολουθεί.

«Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ότι δεν θα κρατήσει μόνον μερικούς μήνες. Αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν στην αρχή του προγράμματος» είπε η κ. Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ.

Πηγή:Tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags