Facebook Pixel Επεισόδια εις βάρος μεταναστών, μετά τη δολοφονία του 44χρονου
Life
| 2011-05-12 10:21:00

Επεισόδια εις βάρος μεταναστών, μετά τη δολοφονία του 44χρονου

Επεισόδια εις βάρος μεταναστών, μετά τη δολοφονία του 44χρονου

Το νόμο στα χέρια τους έχουν πάρει τα τελευταία 24ωρα κάτοικοι της περιοχής των Πατησίων και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, μετά τη στυγερή δολοφονία 44χρονου για μία κάμερα.
 

Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά προπηλακισμού μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα 16:00) έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 44χρονος.

Το βράδυ της Τετάρτης επικράτησε ένταση όταν μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, σχημάτισαν ομάδες και άρχισαν να καταδιώκουν και να χτυπούν μετανάστες.

Οι αλλοδαποί που διατηρούν καταστήματα επί της οδού Ηπείρου φοβήθηκαν και αναγκάστηκαν να τα κλείσουν και να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Στη συνέχεια, ακροδεξιοί επιχείρησαν να εισβάλουν σε δυο κτίρια που βρίσκονται στη περιοχή και τελούν υπό κατάληψη από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, ωστόσο εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, την Τετάρτη, για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μέλη ακροδεξιών ομάδων και κάτοικοι κρατούσαν την οδό 3η Σεπτεμβρίου κλειστή για τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ πάνω σε μικρές ξύλινες παλέτες είχαν τοποθετηθεί ανθοδέσμες.

Παράλληλα δεν επέτρεπαν να διέλθει από το σημείο αλλοδαπός κι όταν εντόπιζαν κάποιον τον καταδίωκαν.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags