Facebook Pixel Στρος Καν: Αντιμέτωπος με 20ετη ποινή φυλάκισης
Life
| 2011-05-16 12:15:00

Στρος Καν: Αντιμέτωπος με 20ετη ποινή φυλάκισης

Στρος Καν: Αντιμέτωπος με 20ετη ποινή φυλάκισης

Με χειροπέδες εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/5) κατά τη μεταφορά του από αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης στο Χάρλεμ κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε 32χρονη καμαριέρα.

Το πρωί της Δευτέρας δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν θα απαγγείλει κατηγορίες στον Στρος Καν.

"Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Παράλληλα, το ξενοδοχείο σε ανακοίνωσή του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την υπάλληλό του.

"Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάλληλός μας εργάζεται στο Sofitel New York επί τρία χρόνια και ήταν απόλυτα ικανοποιητική όσον αφορά την εργασία και τη συμπεριφορά της", είπε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χόρχε Τίτο.

Νωρίτερα, ο Στρος Καν κατηγορήθηκε επίσημα για την επίθεση στην καμαριέρα σκάνδαλο που αρκετοί λένε πως θα του στοιχίσει στη διεκδίκηση της Προεδρίας της Γαλλίας με τον δικηγόρο του να αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ακόμη, το ΔΝΤ ανέβαλλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, με θέμα τη σύλληψη Στρος Καν με άγνωστη τη νέα ημερομηνία.

"Η προγραμματισμένη άτυπη ενημέρωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αναβλήθηκε εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων της υπόθεσης, στη Νέα Υόρκη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Την ίδια στιγμή ο Ντομινίκ Στρος Καν συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές ενώ η προσαγωγή του ενώπιον των δικαστών για να απαγγελθούν κατηγορίες, αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα.

"Είναι ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του. Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε , κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί", προσέθεσε ο δικηγόρος του.

Τέλος, έγινε γνωστό πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Πηγή: cosmo.gr


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags