17/05/11 - 15:37

Οι φυλακές όπου κρατείται ο Στρος Καν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια από τις χειρότερες φυλακές της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του κόσμου μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι φυλακές όπου κρατείται ο Στρος Καν! (ΒΙΝΤΕΟ)
50.899views 0shares

Οι Αμερικανοί δεν έδειξαν έλεος, ούτε έλαβαν υπόψιν τους την θέση του Ντομινίκ, στέλνοντας τον σε ένα από τα πιο βίαια και κακοφημισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Όσοι έχουν περάσει έστω και λίγο καιρό μέσα στη φυλακή, κάνουν λόγο για απίστευτες σκηνές βίας, ενώ υποστηρίζουν ότι το να βρίσκεται κανείς μέσα στη Ράικερς, είναι χειρότερο και από το περιφέρονται στα σκοτεινά στενά σοκάκια της Νέας Υόρκης.

Τη δεκαετία του '90 εκατοντάδες ιστορίες για μαχαιρώματα, ξύλο ακόμα και φόνους μέσα στις φυλακές, είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Τον τελευταίο καιρό βέβαια, οι Αμερικανικές αρχές πήραν τα μέτρα τους και θέσπισαν πιο αυστηρούς κανόνες. Μια πολύ συνηθισμένη εικόνα στις φυλακές Ράικερς είναι ομάδες SWAT να εισβάλουν στο προαύλιο για να καταστείλουν τις ταραχές!

Όσοι μάλιστα κατάφεραν να βγουν από την περιβόητη φυλακή, λένε ότι για να καταφέρει να «επιβιώσει» μέσα στο ίδρυμα ένας καινούριος, πρέπει οπωσδήποτε να έρθει σε επαφή μες κάποιον που έχει ζήσει μέσα ή να έχει κάποιον γνωστό κρατούμενο που θα του εξηγήσει τους κανόνες.

Μεγάλο πρόβλημα για έναν καινούριο στις Ράικερς είναι η «House Gang». Πρόκειται για παλιούς κρατουμένους, στους οποίους οι φύλακες επιτρέπουν να παρεμβαίνουν σε πολλά λειτουργικά κομμάτια της ζωής μέσα στο ίδρυμα κάνοντας την ζωή πολλών φυλακισμένων... κόλαση!

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο Στρος-Καν θα φυλάσσεται όλες τις ώρες της ημέρας από ειδικό φρουρό, ενώ δεν θα συναναστρέφεται άλλους κρατούμενους.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ο αριθμός των κρατουμένων που έχει πλέον ξεπεράσει τα προβλεπόμενα όρια. Πολλοί μάλιστα αναγκάζονται να μοιράζονται ένα κελί, ενώ τους λείπουν τα πάντα, από στρώματα κρεβατιών μέχρι ρούχα.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι κάκιστες, η ιατρική κάλυψη ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα οι επιδημίες να σαρώνουν τα κελιά της.

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ράικερς, βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης. Το συγκρότημα άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδό 1.700 τετρ. χιλιομέτρων.

Πηγή: protothema.gr