08/01/11 - 16:52

Πιάστηκε κορόιδο για ένα κρουασάν!

Θύμα διαφημιστικής απάτης στο διαδίκτυο έπεσε ένας άνδρας από την Ταϊβάν, καθώς έχασε 400.000 δολάρια επειδή λιγουρεύτηκε ένα κρουασάν.  

Πιάστηκε κορόιδο για ένα κρουασάν!
33.008views 0shares

Ο κ. Τσιου είδε την εξής διαφήμιση για ένα τραγανό κρουασάν και δελεάστηκε: «Γαλλικό ψωμί, τόσο νόστιμο που θα σας κάνει να δακρύσετε».

Αποφάσισε λοιπόν να στείλει το υποτιθέμενο αντίτιμο των 3 δολαρίων μέσω τραπέζης στο φούρνο. Μετά από λίγο δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την εταιρεία, στο οποίο του έλεγαν πως έχει κάνει κάποιο λάθος κι έπρεπε να στείλει ξανά τα χρήματα.

Ο άτυχος άνδρας ζήτησε συγγνώμη και ξαναέστειλε τα χρήματα, αλλά ακολούθησαν κι άλλα τηλεφωνήματα από έναν δήθεν διευθυντή τράπεζας για να ξαναστείλει τα χρήματα.

Ύστερα του τηλεφώνησε κάποιος λέγοντας ότι είναι εκ μέρους της Επιτροπής Νομισματικής Επιτήρησης και του ζήτησε να στείλει εκ νέου τα χρήματα γιατί είχε κάνει λάθος και θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος.

Με αυτό το τρόπο, τελικά, κάποιοι επιτήδειοι κατάφεραν να του πάρουν 400.000 δολάρια μέσω επτά διαφορετικών τραπεζικών εμβασμάτων, ενώ έμεινε και νηστικός…

Πηγή: 24wro.blogspot.com