21/05/11 - 15:35

«Κοιτούσε μόνο το ντεκολτέ μας!»

Σε άρθρο τους σε εφημερίδα τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι από μεγάλες εφημερίδες της Γαλλίας αρνούνται τις καταγγελίες ότι ο Στρος Καν παρενοχλούσε συστηματικά τις δημοσιογράφους που του έπαιρναν συνέντευξη.

«Κοιτούσε μόνο το ντεκολτέ μας!»
24.620views 0shares

«Δεν παρενοχλήθηκαν όλες οι δημοσιογράφοι από τον Ντομινίκ Στρος Καν», γράφουν στο σημερινό φύλλο της «Liberation» τρεις γνωστές δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες «Liberation», «Monde» και «Parisien», αντιδρώντας στις κατηγορίες ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι δεν ήταν ασφαλείς μόνες τους με τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άνθρωπος αυτός μονίμως φλέρταρε τις γυναίκες, κάποιες φορές φτάνοντας στα άκρα», γράφουν στο άρθρο τους οι δημοσιογράφοι, οι οποίες εξηγούν ότι έχουν περάσει μήνες, ίσως και χρόνια, κάνοντας ρεπορτάζ για την καριέρα του Στρος-Καν.

«Τα προκλητικά υπονοούμενα ή οι κλεφτές ματιές στο ντεκολτέ ήταν σχεδόν προϋπόθεση για την έναρξη κάθε συνέντευξης, κάτι σαν εισαγωγή προτού αρχίσει να αναπτύσσει το κεντρικό θέμα της συνέντευξης, για την οικονομία ή την πολιτική», έγραψαν οι γαλλίδες δημοσιογράφοι.

«Αλλά ποτέ δεν δεχτήκαμε επίθεση ή απειλή», επιμένουν οι γράφουσες προσθέτοντας ότι «η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε έναν πολιτικό και μία γυναίκα δημοσιογράφο επιτυγχάνεται στο τέλος: αυτός μπορεί να της κολλήσει. Εκείνη μπορεί (οφείλει), αν θεωρήσει ότι (εκείνος) ξεπέρασε τα όρια, να το αναφέρει στην εφημερίδα της».

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δέχονται έντονη κριτική επειδή δεν αναφέρονταν στη φήμη του Στρος Καν ως λάτρη των γυναικών, στις οποίες συχνά «τα έριχνε» και μάλιστα επίμονα.

Πηγή: news247.gr