22/05/11 - 13:09

Εννιά στους δέκα κατοίκους του κέντρου έχουν πέσει θύματα βίας!

H ανασφάλεια και ο φόβος έχει "φωλιάσει" στους κατοίκους του κέντρου. Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρει έρευνα από το κέντρο της Αθήνας.  

Εννιά στους δέκα κατοίκους του κέντρου έχουν πέσει θύματα βίας!
40.895views 0shares

Στην έρευνα που έκαναν οι εγκληματολόγοι Νέστορ Κουράκης και Χριστίνα Ζαραφονίτου καταγράφεται η σκληρή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Αθηναίοι που βιώνουν ακραίες καταστάσεις.

Ενδεικτικό της κατάσταησς είναι πως το 85,1% των κατοίκων του κέντρου έχου πέσει θύματα βίας, κλοπής π.χ. αρπαγής τσάντας ή χρημάτων ή διάρρηξης.

Ένα ποσοστοό της τάξης του 75,7% δηλώνει ότι φοβάται, για την ακρίβεια ότι ζει υπό το καθεστώς του φόβου και το 70,4% δηλαδή επτά στους δέκα έχουν καταγγείλει στην αστυνομία περιστατικό εγκληματικότητας – χωρίς να γίνει τίποτα.

ΠΑρτόλα αυτά οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι το να πάρουν το νόμο στα χέρια τους είναι λύση. Ποσοστό 52,9% τάσσονται κατά της αυτοδικίας ενώ το 73,4% αρνούνται την οπλοκατοχή καθώς τη θεωρούν επικίνδυνη.

Αντίθετα, είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά των κατοίκων που ζητούν αποτελεσματική αστυνόμευση.

Η έρευνα καταγράφει μεγάλη αγωνία για το πως θα αποφύγουν να γίνουν ο επόμενος στόχος. Αποφεύγουν να κυκλοφορούν πολύ, κυκλοφορούν σε ώρες και σε σημεία που νιώθουν πιο ασφαλείς και όσο μπορούν προσπαθούν να μην εκτίθενται.

Πηγή: newstoday.gr