Facebook Pixel "Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό"!
Life
| 2011-05-22 13:41:00

"Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό"!

"Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό"!

Την πέταξε πάλι την ατάκα του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τι είπε για την προσωπικότητα του Στρος Καν.

Για όλους και για όλα μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στο "Βήμα της Κυριακής".

Σε περίπτωση ανασχηματισμού το ΠΑΣΟΚ "έχει πάγκο τεράστιο" και δεν χρειάζεται να καταφύγει σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο Βήμα της Κυριακής, προσθέτοντας όμως ότι "αυτό δεν αποκλείει να βάλεις και προσωπικότητες και να πλουτίσεις τον δημόσιο βίο. Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό. Εχει πάντοτε τεράστιο πάγκο".

Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον για αυθαιρεσία σε όσα παρουσίασε στο Ζάππειο ΙΙ και τον καλεί να συμφωνήσει σε μία μορφή συναίνεσης.

"Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει το μνημόνιο που είναι το πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης και καταδικάζει αυτό που εμείς θεωρούμε μια πολύ μεγάλη μας επιτυχία, δηλαδή την εξεύρεση του μηχανισμού στήριξης που μας επιτρέπει αυτή τη στιγμή να λειτουργούμε και να μην έχουμε χρεοκοπήσει. Α

υτό το κάνει, πιστεύω, για λόγους μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς. Παρά τον θόρυβο που έκαναν γύρω από το Ζάππειο ΙΙ, τελικά όλα όσα είπε είναι θνησιγενή ως επιχειρήματα γιατί κάνει την εξής τεράστια αυθαιρεσία: δεν λαμβάνει υπόψη του τον χρόνο. Θεωρεί δηλαδή ότι θα πάρει διάφορα μέτρα και το άλλο πρωί θα έχει θετικές συνέπειες. Ε, δεν γίνεται έτσι".

Και συνέχισε: "Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον κ. Σαμαρά για να κυβερνήσει, για να χτίσει την πολιτική της. Εχει πλειοψηφία στη Βουλή, έχει πρόσφατα εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, δεν τα πάμε πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να θεωρήσει κανείς ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και μπορούμε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που θεωρούμε τη μόνη δυνατή.

Είναι όμως πολύ καλύτερα για τον τόπο και για την ηρεμία, αν θέλετε, και τη διαθεσιμότητα του ελληνικού λαού ως παραγωγικού παράγοντα να υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων και αυτό επιδιώκει ο Πρωθυπουργός".

Για το Στρος Καν

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ροζ σκάνδαλο Στρος Καν που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, λέγοντας ότι "Ο Στρος-Καν είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά, τον έχω γνωρίσει σε ανύποπτο χρόνο. Και οι δύο ήμασταν πολύ νεότεροι. Και αυτός και η γυναίκα του ήταν μαχητικά στο πλευρό των Ελλήνων τον καιρό της δικτατορίας.

Εχουν πολύ στενή σχέση με την Ελλάδα. Περνούσαν εδώ σχεδόν όλες τις διακοπές τους, έχουν πολλούς διακεκριμένους φίλους που προέρχονται από την ελληνική διανόηση και την ελληνική κοινωνία. Είμαι πολύ λυπημένος γι΄ αυτό που συμβαίνει και θα ήθελα πάρα πολύ να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε η δικαστική διαδικασία να αποδείξει την αθωότητά του.

Δεν θα τον υποστήριζα για κάτι που έχει διαπράξει, αλλά επειδή, όπως ξέρετε, και όπως φαίνεται, πιστεύουν πάντα οι Αμερικανοί, τουλάχιστον μερικοί από αυτούς, ότι όλοι είμαστε αθώοι ώσπου να αποδειχθεί ότι είμαστε ένοχοι. Θα μου επιτρέψετε να μιλάω με σεβασμό και ελπίδα για τον άνθρωπο αυτόν, που ήταν μια από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες της εποχής μου για το μέλλον".

Πηγή: news247.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags