26/05/11 - 13:57

Η στιγμή της δολοφονίας του Μ. Καντάρη (ΦΩΤΟ)

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν σήμερα φωτογραφίες από την στιγμή που οι στυγνοί φονιάδες ετοιμάζονται, και στο τέλος επιτίθενται στον άτυχο Μανώλη Καντάρη.

Η στιγμή της δολοφονίας του Μ. Καντάρη (ΦΩΤΟ)
25.644views 0shares

Το αξέχαστο για όλους μας περιστατικό συνέβη το ξημέρωμα της 10ης Μαΐου στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται σήμερα από το «ΒΗΜΑ» απεικονίζονται οι τρεις δράστες της σφαγής την ώρα που έχουν στήσει το καρτέρι θανάτου καθώς και όταν αποχωρούν από τον τόπο του εγκλήματος.

Οι εικόνες είναι καρέ καρέ από επτά βίντεο της σκηνής του εγκλήματος, και προέρχονται από ισάριθμες κάμερες που βρίσκονται σε καταστήματα, τράπεζες, σε μία εταιρεία security αλλά και μια πολυκατοικία της περιοχής.

Όπως είναι φυσικό τα συγκεκριμένα βίντεο αποτελούν υλικό της δικογραφίας και ουσιαστικά αποτυπώνουν τι ακριβώς συνέβη εκείνο το ξημέρωμα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο «Καν» και ο συνεργός του

Αυτός που εικονίζεται με άσπρα ρούχα και λευκή κορδέλα στα μαλλιά είναι ο συλληφθείς 27χρονος Αφγανός με το ψευδώνυμο «Καν», ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι εκείνος που μαχαίρωσε τον Μανώλη Καντάρη. Στη συνέχεια πούλησε τη βιντεοκάμερα που έκλεψε από τον 44χρονο, έναντι 120 ευρώ, σε διερχόμενο στην οδό Γερανίου.

Ακόμη φέρεται να είπε σε έναν καταστηματάρχη στον οποίο προσπάθησε να πουλήσει τη βιντεοκάμερα ότι «τον σκότωσα γιατί φώναζε "βοήθεια". Τι να έκανα;».

Δίπλα του εικονίζονται ο 20χρονος Αφγανός, που επίσης έχει συλληφθεί, αλλά κι ένας Πακιστανός που δεν έχει εντοπιστεί από τις διωκτικές αρχές. Στις απολογίες τους οι δύο Αφγανοί υποστήριξαν ότι εκείνο το ξημέρωμα ήταν μεθυσμένοι και επέρριψαν την ευθύνη για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στον άφαντο Πακιστανό.

Πηγή: newstoday.gr