Facebook Pixel Ο Ομπάμα «στηρίζει» την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι μας πιστεύουν…
Life
| 2011-05-27 20:26:00

Ο Ομπάμα «στηρίζει» την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι μας πιστεύουν…

Ο Ομπάμα «στηρίζει» την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι μας πιστεύουν…

Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ευρώπη για να διατηρήσει υπό έλεγχο την ελληνική κρίση χρέους ώστε να μην εξελιχθεί σε μεγαλύτερο πρόβλημα για την ευρωζώνη, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη σύνοδο του G8 στη Γαλλία.
 

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κρίση η ευρωζώνη, ότι τους υποστηρίζουμε σε αυτές τις προσπάθειες και ότι είναι δικό τους θέμα να εξετάσουν με ποιο τρόπο θα το επιλύσουν», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές  ο Μπαράκ Ομπάμα δεν διευκρίνισε τι είδους βοήθεια θα παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από δηλώσεις στήριξης. «Δεν είναι δουλειά μας να τους πούμε πως θα το λύσουν. Όμως, μέσω του ΔΝΤ... υποστηρίζουμε τις ενέργειές τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, από την πλευρά τους, επέμειναν κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ότι τα προβλήματα της Ευρώπης περιορίζονται στην Ελλάδα και τόνισαν ότι δεν πιστεύουν πως η Ελλάδα απειλεί τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Συμφώνησαν ακόμη ότι η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίσει περισσότερο επιθετικά την οικονομική κρίση και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τελικά την αναδιάρθρωση.

Πηγή: Tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags