Facebook Pixel Ζητά άμεση διεξαγωγή εκλογών
Life
| 2011-05-28 15:28:00

Ζητά άμεση διεξαγωγή εκλογών

Ζητά άμεση διεξαγωγή εκλογών

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, έκανε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την μέχρι τώρα τακτική του, ζητώντας την άμεση διεξαγωγή εκλογών, για να...

...αποφασίσει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός αν θέλει μια κυβέρνηση υποταγμένη στους καταναγκασμούς μιας ατέλειωτης σειράς μνημονίων ή θέλει τον εναλλακτικό δρόμο, την απαλλαγή από το Μνημόνιο, την επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους και την ανάπτυξη μέσα από την αναδιανομή του πλούτου.

«Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς πληθαίνουν οι φωνές που αναγνωρίζουν ότι η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους είναι πρακτικά αδύνατη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, γιατί, όπως είπε, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο υποστήριξαν ότι αν δεν εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του δανείου η χώρα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, λίγο αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σχετικά με την εισήγηση του πρωθυπουργού στη χθεσινή σύσκεψη είπε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι το πρόγραμμα πάει καλά, ότι θα αναλάβει και μόνος του την ευθύνη υλοποίησης του και ότι εκλογές θα κάνει το 2013. Και εγώ τον ρώτησα: τότε, γιατί μας έφερες εδώ εκτάκτως; Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν πας να πείσεις τους βουλευτές σου και να φέρεις τα μέτρα στη Βουλή; Είναι λοιπόν προφανές ότι η μόνη στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο εκβιασμός της συναίνεσης στο σχέδιο κατεδάφισης της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «τώρα θυμήθηκε την κουλτούρα πολιτικής συνεννόησης, ενώ ενάμισι χρόνο πριν, όταν έκανε υπόγειες συνεννοήσεις με το ΔΝΤ, ούτε ενημέρωσε τις πολιτικές δυνάμεις ούτε ζήτησε τη γνώμη μας».

Επίσης, κατηγόρησε τον κ.Παπανδρέου ότι προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία ανασύρει και το τελευταίο του χαρτί, που είναι ο εκβιασμός και η κινδυνολογία για το ευρώ και για την πέμπτη δόση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σχολίασε θετικά το κίνημα των «Αγανακτισμένων», λέγοντας ότι υπερβαίνει τους παραδοσιακούς τρόπους διαμαρτυρίας και δεν εντάσσεται σε κόμματα, ενώ παρά τις αντιφάσεις του, είναι ένα κίνημα ελπιδοφόρο, μια εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης, που μπορεί να καταστήσει την κοινωνία και τον κόσμο, παράγοντα στις προσεχείς εξελίξεις.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags