Facebook Pixel ''Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της''
Life
| 2011-05-29 12:05:00

''Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της''

''Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της''

Με την υπογραφή συμφωνίας για την κινητικότητα μεταξύ των νέων Ελλάδας και Καναδά, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Καναδό ομολόγο του Στίβεν Χάρπερ.

Σήμερα, Κυριακή, οι δύο ηγέτες θα μεταβούν στα Καλάβρυτα, όπου θα αποτίσουν φόρο τιμής στην μαρτυρική αυτή περιοχή.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της υπογραφής της συμφωνίας στις ελληνοκαναδικές σχέσεις και στον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας, που ζει στον Καναδά. Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, καθώς ο Καναδός πρωθυπουργός προερχόταν απο τη Σύνοδο της ομάδας G-8, στις εξελίξεις στην ευρωζώνη αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας.

Το τελευταίο αυτό θέμα τέθηκε στους κ.κ. Παπανδρέου και Χάρπερ απο ερωτήσεις και Καναδών δημοσιογράφων, οι οποίοι ρώτησαν τον Καναδό πρωθυπουργό αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της, ύστερα και απο την χθεσινή αποτυχία των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα εξόδου απο την κρίση.

Ο Καναδός πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα και εξερχόμενη απο την κρίση θα δημιουργήσει μία ακμάζουσα οικονομία.

Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου τον ενημέρωσε και για τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση και για όσα σχεδιάζει να πάρει και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα την οποία δείχνει ο κ. Παπανδρέου, στην εφαρμογή του προγράμματος για την έξοδο απο την κρίση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags