Facebook Pixel Αλλάζουν όψη τα «προσφυγικά» της Πανόρμου
Life
| 2011-06-01 09:39:00

Αλλάζουν όψη τα «προσφυγικά» της Πανόρμου

Αλλάζουν όψη τα «προσφυγικά» της Πανόρμου

Mε ανυπομονησία περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν την εφαρμογή του σχεδίου, καθώς όπως καταγγέλλουν δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την υφιστάμενη κατάσταση.

Το νέο ρυμοτομικό σχέδιο αναμένεται να προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την αντικατάστασή τους από επιχειρήσεις «ήπιας χρήσης».

Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι κάτοικοι, υποστηρίζουν ένθερμα τις επερχόμενες αλλαγές και τάσσονται καθολικά υπέρ της μείωσης του θορύβου και της αποδέσμευσης των ελεύθερων χώρων.

Η περιοχή, ήταν ιδιοκτησία του Γηροκομείου Αθηνών. Μετά το 1922 έγινε πρόχειρη εγκατάσταση προσφύγων που ήρθαν στην Αθήνα, λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής και της ανταλλαγής πληθυσμού. Σήμερα, η περιοχή είναι μία από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας, πλην όμως η μεταμόρφωση του αστικού τοπίου και η καταπάτηση των ελεύθερων χώρων φαίνεται πως δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους περιοίκους.

Με την εφαρμογή της ρυμοτομικής μελέτης, η δημοτική αρχή προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο άναρχο αυτό τοπίο. Σκοπός των παρεμβάσεων σύμφωνα με την υπεύθυνη αντιδήμαρχο, Αγγελική Αντωνοπούλου είναι η «αναζωογόνηση του ιστορικού οικιστικού συνόλου, αλλά και η διατήρηση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας του, η ενίσχυση και προστασία της κατοικίας, καθώς και η προστασία των ελεύθερων χώρων, ιδιωτικών και δημοσίων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags