Facebook Pixel Ξεκινά το Φεστιβάλ
Life
| 2011-06-01 14:17:00

Ξεκινά το Φεστιβάλ

Ξεκινά το Φεστιβάλ

Από το Ηρώδειο έως την εναλλακτική Πειραιώς 260, σε τροχόσπιτο στην Κορεάτικη Αγορά αλλά και σε αυλές, σε ταράτσες, στο αεροδρόμιο ακόμα και σε πλοίο, το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά σήμερα το ταξίδι του μέσα στις καλοκαιρινές αθηναϊκές νύχτες.

Παρά το «κούρεμα», το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν χάνει τον διεθνή του χαρακτήρα με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος. Ούτε και την εθνική του ταυτότητα, δίνοντας προβάδισμα σε νέους έλληνες καλλιτέχνες.

Kαταφθάνει λοιπόν τον Ιούνιο η Αριάν Μνουσκίν με τη νέα υπερπαραγωγή της, εμπνευσμένη από τον Ιούλιο Βερν, και αποτίει φόρο τιμής, σε όσους πίστεψαν ,έναν αιώνα πριν, σε ιδανικά που ναυάγησαν. Επιστρέφει ο Ρομέο Καστελούτσι διερευνώντας τησχέση του ανθρώπου με την εικόνα του Θεού.

Ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι, μιλά για το Ολοκαύτωμα και την έννοια της θυσίας. Ανεβαίνουν οι αυτοσχεδιασμοί για «σχεδίες και ναυάγια» του Θωμά Μοσχόπουλου. Είκοσι 'Ελληνες γυμνοί άνδρες εθελοντές ετοιμάζονται να εκθέσουν την «γυμνή» αλήθεια για τον ναρκισισμό.

Η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου ερμηνεύει έργα Γκούσταβ Μάλερ. Ανακαλύπτουμε εκ νέου τον Ιάνη Ξενάκη μέσα από ειδικό μουσικό αφιέρωμα. Αραβες μουσικοί που ξεσήκωσαν τα πλήθη στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου και άλλοι που έγραψαν στίχους για την «Επανάσταση του Γιασεμιού» της Τυνησίας, δίνουν μια γεύση από το φεστιβαλικό πρόγραμμα του Ιουνίου.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags