01/06/11 - 22:38

Κόβουν τα πάντα και ζητούν και φόρους!

Το μνημόνιο τώρα έρχεται! Αυτό μπορεί να ισχυριστεί κανείς ακούγοντας τα νέα μέτρα, τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει το νέο δάνειο. Όπως προβλέπεται η νέα γενιά δε θα αποκαλείται των 700, αλλά των 500 ευρώ, οι οποίοι μάλιστα θα είναι χωρίς ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, τα οποία είχαν κατακτηθεί.

Κόβουν τα πάντα και ζητούν και φόρους!
48.301views 0shares

Το κακό δεν σταματά εκεί, αφού πλέον θα γίνονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και αν όχι τότε θα τίθενται σε αναγκαστική αργία, ενώ οι συντάξεις θα μειωθούν. Παράλληλα, με εντολές από την Τρόικα θα προχωρήσουν και οι αποκρατικοποιήσεις.

Τα νέα μέτρα, που θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου και αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου εμπεριέχουν φόρους, που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν τον μισθό, ενώ το αφορολόγητο θα πέσει στο μισό. Άξιο αναφοράς είναι οι αυξήσεις σε φόρους ακινήτων, οι αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, αλλά και υπηρεσιών και προϊόντων με νέο ΦΠΑ στο 23%.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σχετικά με τα εργασιακά, οσοι προσλαμβάνονται χωρίς επαγγελματική εμπειρία θα αμείβονται με μισθό χαμηλότερο κατά 20% από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Έτσι, για τους ανειδίκευτους εργάτες ο βασικός μισθός μειώνεται από τα 750 ευρώ στα 600 ευρώ. Παράλληλα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα έχουν διάρκεια τριών ετών με δικαίωμα ανανέωσης για τρεις φορές. Δεν θα υπάρχει καμία διασφάλιση ότι μετά τις ανανεώσεις της σύμβασης, η σύμβαση θα γίνεται αορίστου χρόνου ή μόνιμη, ούτε ότι ο εργαζόμενος θα μπει κανονικά σε μισθολόγιο. Όσο για το οκτάωρο θα μπορεί να γίνεται δεκάωρο, για 6 μήνες αντί για 4 που ισχύει σήμερα.

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο Newstoday.gr