Facebook Pixel Αναβάθμιση των Μουσείων
Life
| 2011-06-03 16:03:00

Αναβάθμιση των Μουσείων

Αναβάθμιση των Μουσείων

Ο κ. Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε εξηγεί τη νέα πολιτική, που επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο Πολιτισμού στο θέμα των Μουσείων.

Ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι μετατάξεις του προσωπικού από οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, και οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού, προκειμένου «να κρατούμε ανοιχτά τα μνημεία μας όλη την ημέρα τους μήνες του καλοκαιριού».

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου σχεδιάζουν καινούργια εκπαιδευτικά προγράμματα και χώρους αφής στα μουσεία.

«Με τις μετατάξεις καταφέραμε να αποκτήσουμε το προσωπικό που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε και κάποια εμβληματικά μνημεία, όπως την Ακρόπολη, ανοιχτά και το χειμώνα. Ελπίζουμε το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και σε άλλα μνημεία, όπως ο Λευκός Πύργος και η Ολυμπία. Οι υπάλληλοι, που μας ήρθαν από τον ΟΣΕ, έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στο δυναμικό μας με επιτυχία και το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι και οι ίδιοι βλέπουν πολύ θετικά τα νέα τους καθήκοντα», διευκρινίζει ο κ. Γερουλάνος.

Στην παρούσα φάση λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (από τις 08:00 έως τις 19:00) 29 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία και θα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο όλο το καλοκαίρι.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags