Facebook Pixel Νέο μνημόνιο και στο βάθος εκλογές
Life
| 2011-06-05 08:13:00

Νέο μνημόνιο και στο βάθος εκλογές

Νέο μνημόνιο και στο βάθος εκλογές

Τα δύο σενάρια που παίζουν για το άμεσο μέλλον της Ελλάδας.

Οπλισμένος με τις διαβεβαιώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ο Γ.Παπανδρέου στρέφει την προσπάθεια οικοδόμησης συναίνεσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και ταης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε μία εύφλεκτη κοινωνική ατμόσφαιρα.

Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η προσεχής εβδομάδα, κατά την οποίά θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου, θα είναι ίσως η κρισιμότερη του 2011, μέσα σε έναν εν δυνάμει «Ιούνιο των εκπλήξεων». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, ο Γ. Παπανδρέου ολοκληρώνει άτυπες συνομιλίες ενημέρωσης με τους υπουργούς, συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια καταθέτει το Σχέδιο σε διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Γ.Παπακωνσταντίνου αναμένεται να υποστεί σφοδρή κριτική.

Ωστόσο, ακόμη και αν η κυβέρνηση περάσει επιτυχώς τις «Συμπληγάδες του Ιουνίου», κοινή είναι η πεποίθηση ότι η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου επιβάλλει «νέου τύπου νομιμοποίηση», η οποία μπορεί να προέλθει είτε από προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είτε μέσα από έναν ευρύ ανασχηματισμό ή ακόμη και από κάποιου είδους δημοψήφισμα.

Στην Ευρώπη πάντως, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο σενάρια για την Ελλάδα. Το πρώτο είναι να εγκριθεί το νέο πακέτο στήριξης και να ζητηθεί από πιστωτικά ιδρύματα να συνεχίσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος ανταλλάσσοντας τα ομόλογα που λήγουν, με νέα. Το δεύτερο – και απευκτέο – σενάριο είναι να διαφωνήσει η Γερμανία. Να δοθεί μόνο η πέμπτη δόση και να μετατεθούν οι οριστικές αποφάσεις για το Σεπτέμβριο.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags