Facebook Pixel Θα πείσει τους "αγανακτισμένους" βουλευτές;
Life
| 2011-06-06 09:41:00

Θα πείσει τους "αγανακτισμένους" βουλευτές;

Θα πείσει τους "αγανακτισμένους" βουλευτές;

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, τα αγκάθια του πρωθυπουργού για το μακροπρόθεσμο.

Η συναίνεση του προέδρου του Γιούρογκρουπ στο νέο δάνειο προς τη χώρα μας, με δυσβάσταχτες προϋποθέσεις, αναγκάζει τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει από σήμερα προσπάθεια εξασφάλισης της συναίνεσης των στελεχών του κόμματος, αλλά και της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Το πρόβλημα του πρωθυπουργού εστιάζεται κυρίως στους «αγανακτισμένους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν αντιδράσεις για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2011-2015.

Όπως είναι φυσικό η αποστολή του πρωθυπουργού δεν είναι εύκολη ούτε είναι σίγουρο πως θα είναι επιτυχής, με βάση όσα όσα έχουμε δει και ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Η φημολογία καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος έχει προβληματίσει και τον Γ. Ραγκούση, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξή του στη Real news δήλωσε ότι «όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι σαν να της δίνει σπρωξιά στον γκρεμό». Η συγκεκριμένη δήλωση είναι αποκαλυπτική του διλήμματος που θέτει πλέον με σαφήνεια η κυβέρνηση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πολύ απλά τους λέει πως αν καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όχι μόνο θα γίνουν εκλογές αλλά κάτι πολύ χειρότερο, η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα είναι αυτοί υπεύθυνοι.

Τις επόμενες μέρες αναμένουμε να ενταθεί αυτό το δίλλημα, καθώς η κυβέρνηση φοβάται όχι τόσο αυτούς που φωνάζουν και εκδηλώνουν δημόσια τις διαφωνίες τους, όπως οι «16» που έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα, αλλά τους... σιωπηλούς. Πάντως μέσα στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες υπάρχει και αυτό της παραίτησης κάποιων βουλευτών επειδή δεν θέλουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το μεσοπρόθεσμο έρχεται από σήμερα για συζήτηση στην κυβέρνηση, στους βουλευτές και στο ΠΑΣΟΚ με τις εξής διαδικασίες:

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συζητείται σε άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αύριο το πρωί θα συζητηθεί στον κοινοβουλευτικό τομέα για την οικονομία και το απόγευμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Την Τετάρτη θα συζητηθεί σε κανονική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μετά θα κατατεθεί στη Βουλή και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Πηγή: newstoday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags