10/01/11 - 23:40

"Δώστε πίσω τους Μεσογειακούς"

Να μην διοργανώσει η Ελλάδα τους Μεσογειακούς Αγώνες τους 2013 ζήτησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με ομιλία του στην Κατερίνη. Επίσης τόνισε για άλλη μια φορά πως ο τζόγος οδηγεί στο μονοπώλιο του ποδοσφαίρου στον αθλητισμό.

"Δώστε πίσω τους Μεσογειακούς"
21.702views 0shares

"Ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε στην οικονομική κρίση ήταν και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνω στην Ελλάδα το 2004, το είχα αναφέρει νωρίτερα και όλοι με κατηγορούσαν.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους Μεσογειακούς αγώνες, που είναι οι πιο υποβαθμισμένοι και εμείς τους διοργανώνουμε. Πιστεύω ότι πρέπει να τους δώσουμε πίσω», είπε ο Βασιλακόπουλος και τόνισε ακόμα: "Ο αθλητισμός Είναι ένα σύνολο αρχών, θέσεων, αξιών με επίκεντρο τον άνθρωπο και προσπαθεί να τον ανεβάσει σε υψηλό κοινωνικό επίπεδο. Είναι κοινωνικό και όχι οικονομικό αγαθό.

Η εμπορευματοποίησή του οδηγεί σε φαινόμενα όπως η βία, το ντόπινγκ και ο τζόγος. Ο τελευταίος που δεν διαχωρίζεται σε νόμιμο και παράνομο, οδηγεί στο μονοπώλιο του ποδοσφαίρου περιθωριοποιώντας τα υπόλοιπα αθλήματα. Σε όλα αυτά πρέπει να αντισταθούμε».

Για την ανώνυμες εταιρίες τόνισε: «Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι οι ανώνυμες εταιρίες δεν είναι λύση. Πρέπει να ζητάμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους».