Facebook Pixel Το Σύνταγμα μας δίνει οξυγόνο
Life
| 2011-06-06 14:21:00

Το Σύνταγμα μας δίνει οξυγόνο

Το Σύνταγμα μας δίνει οξυγόνο

Ναι, η χθεσινή (05/06) είναι μια εικόνα για την οποία μπορεί να καμαρώσει ο Ελληνας. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Μετά από καιρό βρήκε μια εικόνα για να παινευτεί ότι δεν παραμένει σε ύπνωση, ότι έχει αποφασίσει να πάψει να ζει και να τα δέχεται όλα άκριτα, ότι δεν είναι πια κορόιδο.

Οχι, δεν έλυσε το πρόβλημα της κρίσης ο Ελληνας με τη χθεσινή λαμπρή διαδήλωση, την εκδήλωση της διαμαρτυρίας του για αυτό που ζει δίχως να φταίει. Εξέπεμψε όμως το μήνυμα. Εστειλε το πιο δυνατό MMS που θα μπορούσε να στείλει προς αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να τον χρησιμοποιούν σαν πιόνι στα παιχνίδια τους.

Ακουγα τους Ελληνες που ζητούσαν να φύγουν οι 300 απ’ τη Βουλή, να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν, αυτοί που τα έκαναν, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή τη θέση. Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό, μόνο που δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αυτός ο στόχος αυτής της πρωτοφανούς ενεργοποίησης του Ελληνα πολίτη. Διότι έχουμε εδώ και πολύ καιρό μπει στην εποχή που δεν αποφασίζουν οι Ελληνες για τους Ελληνες. Για την τύχη, την τσέπη, τη ζωή του Ελληνα αποφασίζουν εδώ και πολύ καιρό οι ξένοι. Και μόνο οι ξένοι. Οι Ελληνες εκτελούν. Είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν.

Διαβάζω τα tweets του Μιχάλη Ιγνατίου στο twitter και παίρνω κουράγιο. Κάνει πολύ σημαντική δουλειά ο εξαιρετικός δημοσιογράφος. Μας δίνει, σε όσους τον ακολουθούμε, πολύ κουράγιο με τις διαπιστώσεις του. Διότι μας δημιουργεί την εντύπωση ότι όλο αυτό που συμβαίνει στην πλατεία και τους δρόμους του Συντάγματος πιάνει τόπο. Διότι τρομάζει ή τουλάχιστον προβληματίζει αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις της ζωής μας. Επειδή οι εικόνες με τις πλημμυρισμένες από αγανάκτηση πλατείες, τους πλημμυρισμένους από θυμό και απελπισία δρόμους στέλνουν το μήνυμα σε αυτούς που πρέπει, οι οποίοι επιτέλους ανησυχούν. Αντιλαμβάνονται ότι η μάζα δεν τον ανέχεται πλέον αυτόν τον ψεύτικο εκβιασμό, αυτό το «δεν θα σου δώσω δανεικά αν δεν κάνεις το σκατό σου παξιμάδι» παραμύθι που εδώ και μήνες βομβαρδίζει το μυαλό και την ψυχή του μέσου Ελληνα.

Αυτό που αυθόρμητα ξεκίνησε στους δρόμους της Ελλάδας, την ειρηνική επανάσταση των αγανακτισμένων, οι αναλυτές το είχαν προτείνει, υποδείξει, συμβουλεύσει πολύ καιρό τώρα προς τη σημερινή διοίκηση του κράτους. Αναζητήστε το αρχείο των εκπομπών της «Ερευνας» του Παύλου Τσίμα και δείτε πόσοι και πόσο σημαντικοί ήταν αυτοί που έδειχναν στην ελληνική κυβέρνηση τον δρόμο για να λύσει το πρόβλημα ζωής της Ελλάδας. Εναν δρόμο που δεν βολεύει όσους εξυπηρετούν συμφέροντα, επειδή αυτός ο δρόμος δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα.

Χρησιμοποιώ το βήμα μιας αθλητικής εφημερίδας για να πω στους συμπατριώτες μου αυτό που αντιλαμβάνομαι, αλεσμένο με αυτό που νιώθω: στους δρόμους πρέπει να βγούμε και να παραμείνουμε όλοι οι Ελληνες για μέρες ή μήνες. Μέχρι να καταλάβουν αυτοί που ορίζουν τη ζωή μας ότι ήταν μέχρι εδώ, ότι η ανοχή τελείωσε, η υπομονή εξαντλήθηκε, ο λαός αγανάκτησε και θέλει πίσω τη ζωή του. Δεν έχω ιδέα αν θα πιάσει αυτό το σχέδιο.

Ξέρω καλά όμως, και το συνειδητοποιώ, ότι οι εικόνες από το Σύνταγμα είναι οξυγόνο, σε μια περίοδο που είχε κοπεί η ανάσα μου από τη μαυρίλα που έχει σκεπάσει τις σκέψεις μου για το αύριο. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι υπάρχει μια ελπίδα αυτός ο τόπος να σωθεί. Μπορεί να αποδειχθεί, κι αυτή, μια ψευδαίσθηση. Τουλάχιστον όμως τώρα αυτή η αίσθηση υπάρχει, επιτέλους, μέσα μου. Και την καλωσορίζω!

Πηγή: Εξέδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags