Facebook Pixel Αλβανική, αγγλική κι ελληνική συνδρομητική...
Ποδόσφαιρο
| 2011-01-11 00:28:00

Αλβανική, αγγλική κι ελληνική συνδρομητική...

Αλβανική, αγγλική κι ελληνική συνδρομητική...

Φέραμε πριν από λίγες μέρες ένα παράδειγμα για το πόσο ακριβή είναι η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα. Και κάναμε μια σύγκριση με την Αλβανία...

Eκεί μπορούν να δούνε με 500 ευρώ το χρόνο περισσότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (συν το ελληνικό) απ' ό,τι βλέπουμε στην Ελλάδα με 1.200 ευρώ, αφού πρέπει να βάλουμε και Nova και Conn-x για να είμαστε καλυμμένοι. Και δίχως να υπολογίζουμε τα κερατιάτικα που σκάμε κάθε μήνα στην ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ.

Θέλετε να πάμε σε ανώτερο επίπεδο; Στο ανώτατο, πιο σωστά. Αν, δηλαδή, δεν σας κάνει η Αλβανία για τον άλφα ή βήτα λόγο ως παράδειγμα, ας κοιτάξουμε την Αγγλία.

Ας δούμε, λοιπόν, τι συνδρομή πληρώνει ο Βρετανός για να χορταίνει ποδόσφαιρο. Και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πρωταθλήματα. Τα πάντα όλα έχει το πακέτο (εκτός από ελληνικό πρωτάθλημα, βέβαια) κι επιπλέον έναν ατέλειωτο πλούτο από κανάλια για ταινίες, νέα, μουσική, σίριαλ. Ασυναγώνιστο σε όλη την Ευρώπη.

Όχι στην «φτηνή» Αλβανία, αλλά στην υποτίθεται «ακριβή» Αγγλία, λοιπόν, το φουλ πακέτο του Sky Digital, συν το Espn που μεταδίδει κι αυτό μπουντεσλίγκα μαζί με άλλα πρωταθλήματα, στοιχίζει 73 ευρώ το μήνα (αφού κάναμε τη μετατροπή από λίρες με την σημερινή ισοτιμία στις διεθνείς αγορές). Σύνολο 876 ευρώ το χρόνο! Για το πλουσιότερο και δυνατότερο ποδοσφαιρικό πακέτο της γης, αφού οι Άγγλοι με τους Ιταλούς θεωρούνται κορυφή.

Ό,τι σύγκριση και να κάνουμε, λοιπόν, πάντα εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε τα κορόιδα που πληρώνουμε παραπανίσιες συνδρομές. Λίγη κατανόηση σε περίοδο κρίσης δεν θα έβλαπτε...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags