07/06/11 - 11:51

Τρόμος για κρούσματα E.coli στην Κω!

Πανικό και αγωνία προκάλεσαν στην Κω οι μαζικές μεταφορές τουριστών στο νοσοκομείο του νησιού με συμπτώματα γαστρεντερικών διαταραχών και υποψία γαστρεντερίτιδας.

Τρόμος για κρούσματα E.coli στην Κω!
39.303views 0shares

Οι γιατροί ανησύχησαν για το ενδεχόμενο οι αλλοδαποί να είχαν προσβληθεί από το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli και να το είχαν μεταφέρει στην Κω, αλλά ευτυχώς αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι!

Πάνω από 20 άτομα που έμεναν σε ξενοδοχείο από τα χαρακτηρισμένα ως «πέντε αστέρων» σε περιοχή μεταξύ της Κω και του Τιγκακίου, και ανάμεσά τους και μέλη του προσωπικού, μεταφέρθηκαν το ένα μετά το άλλο στο νοσοκομείο και υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς είχαν πάθει.

Σύντομα, όμως, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απλή τροφική δηλητηρίαση και δεν χρειάστηκε καν να παραμείνουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, αφού τους χορηγήθηκαν τα απαραίτητα φάρμακα και πήραν εξιτήριο με δική τους ευθύνη. Ωστόσο, το γεγονός της μαζικής δηλητηρίασης δημιουργεί ερωτηματικά, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει σε ένα από τα θεωρούμενα ως «καλά» ξενοδοχεία και αυτό έδωσε την αφορμή για έρευνα στα τρόφιμα που σερβίρει!

Πηγή: protothema.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ