Facebook Pixel Απεργιακό μπαράζ στη χώρα
Life
| 2011-06-09 09:04:00

Απεργιακό μπαράζ στη χώρα

Απεργιακό μπαράζ στη χώρα

Αρχίζει σήμερα το απεργιακό μπαράζ που έχουν εξαγγείλει διάφοροι φορείς και κορυφώνεται στις 15 Ιουνίου με την απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι.
 

Με κεντρικό σύνθημα "Όχι δεν πουλάμε" η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 9 Ιουνίου και στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

"H απεργία και ο αγώνας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ έχει στόχο και σκοπό τη διασφάλιση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Αντιδρούμε και απεργούμε ενάντια στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη προωθούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές" τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Επίσης σήμερα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Η συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.)αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ.

Απεργούν Σήμερα

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις του Δημοσίου.

24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ σε όλες τις τράπεζες.

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική και στον νομό Θεσσαλονίκης από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Χειρόφρενο στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00.

Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 21:00 και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 08:00 έως τις 22:00.

Δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Στάση εργασίας των υγειονομικών υπαλλήλων του ΙΚΑ από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από τις 10:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12:00 έως τις 15:00.

Αύριο Παρασκευή

24ωρη απεργία των υγειονομικών υπαλλήλων και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12:00 έως τις 15:00.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου, στην οποία όπως ανακοίνωσαν θα συμμετάσχουν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ. Οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags