Facebook Pixel Στο έλεος των πλημμύρων η Αυστραλία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-01-11 12:28:00

Στο έλεος των πλημμύρων η Αυστραλία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο έλεος των πλημμύρων η Αυστραλία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός γίνεται στη βορειοδυτική Αυστραλία από τις πλημμύρες, τις μεγαλύτερες των 50 τελευταίων ετών. Εννέα νεκροί και 66 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός!

Χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα προάστια του Μπρισμπέιν, καθώς ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο της πόλης, Κάμπελ Νιούμαν ότι από την Πέμπτη (13/1) αναμένονται νέες φονικές πλημμύρες.

Περίπου 6,5 χιλιάδες σπίτια και καταστήματα αναμένεται να πλημμυρίσουν στην πρωτεύουσα του βόρειου Κουίνσλαντ. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας 15.000 κάτοικοι της πόλης θα πληγούν από τις πλημμύρες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Μπρισμπέιν και έχουν καλύψει εκτάσεις όσο το μέγεθος της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί! Περισσότεροι από 40 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρων από τις στέγες των σπιτιών τους, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 66.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο απολογισμός της οικονομικής ζημιάς από τις καταρρακτώδεις βροχές μπορεί να ανέλθει σε έξι δισεκατομμύρια δολάρια (καταστροφές σπιτιών, δρόμων, έχει πληγεί ο τομέας των εξαγωγών άνθρακα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags