Facebook Pixel Απεργίες και... λουκέτα!
Life
| 2011-06-10 22:15:00

Απεργίες και... λουκέτα!

Απεργίες και... λουκέτα!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον “Πήγασο” έκαναν στάση εργασίας για την απόλυση της Π. Χριστοδουλίδου, οι ιδιοκτήτες αποφάσιζαν να βάλουν... λουκέτο στην “Ημερησία”. Απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη 15/6.

Κλείνει η “Ημερησία”;

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον “Πήγασο” έκαναν στάση εργασίας για την απόλυση της Π. Χριστοδουλίδου, οι ιδιοκτήτες αποφάσιζαν να βάλουν λουκέτο στην Ημερησία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά Μπόμπολα.

“Κινητοποιήσεις” στον “Πήγασο”

Μετά από την κοινοποίηση της απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου , οι συντάκτες του “Έθνους” ψήφισαν και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, παραμένοντας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας από το μεσημέρι μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Απευθύνθηκαν μάλιστα και στην ΕΣΗΕΑ η οποία θα αποφασίσει για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

H Ένωση συντακτών, που ακόμα δεν έχει δ.σ., εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για την επιχειρούμενη παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου, μετά τη μακρόχρονη προσφορά της στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, στη σημερινή του συνεδρίαση με μυστική ψηφοφορία, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας των συντακτών, που εργάζονται στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL , στο ραδιόφωνο και στις ιστοσελίδες του Ομίλου από τις 15.00 έως τις 20.00 της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011, ζητώντας: Να μην πραγματοποιηθεί η απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη 15/6

Η ΠΟΕΣΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.), της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.), μπροστά στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 (από 6.00 πμ της Τετάρτης έως 6.00 πμ της Πέμπτης, 16 Ιουνίου 2011), όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και τυπογράφων στα Μ.Μ.Ε., στην Ε.Ρ.Τ., στο Α.Π.Ε. –Μ.Π.Ε., στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α., τις βιομηχανίες χάρτου και τα ειδησεογραφικά site, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας:

* Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
* Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
* Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
* Να μη γίνουν απολύσεις.
* Την οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την επιστροφή των άδικων και παράλογων κρατήσεων.
* Την άμεση εξαίρεση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags